El Consell de Ministres ha aprovat un Reial Decret Llei per retirar 3.598,2 milions d'euros del Fons de Reserva de la Seguretat Social per garantir el pagament de les pensions al desembre, que inclou la paga extra de Nadal.

Així ho ha assenyalat la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social en funcions, Magdalena Valerio, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on ha explicat que aquest import és el límit que es pot extreure segons estableix la Llei del Fons de Reserva de la Seguretat Social, encara que ha confiat que finalment no s'hagi d'utilitzar tot l'import.

El Reial Decret Llei també inclou l'ampliació de crèdit del Pressupost de la Seguretat Social amb càrrec a la previsió de més ingressos sobre el pressupost inicial per a 2019. Així mateix, s'incrementa en 600 milions la transferència de l'Estat a la Seguretat Social per garantir el seu equilibri pressupostari.

En concret, aquests 600 milions se sumen a la transferència ja prevista d'1.331,9 milions d'euros. "Aquesta quantitat, a més de l'inicialment prevista, es deu que hem hagut d'emetre menys deute i els interessos pagats han estat inferiors", ha postil·lat.

Valerio ha explicat que aquest increment serveix per "reorientar el transatlàntic de la Seguretat Social" i que aquesta transferència és conseqüència del creixement econòmic que ha determinat una minoració del pagament dels interessos de deute (emissió d'una menor quantitat de deute a interessos més baixos i en terminis més prorrogats).

La ministra ha explicat en la roda de premsa posterior al Consell que encara no es coneix la quantitat exacta que es disposarà de l'anomenada "guardiola de les pensions", que d'ascendir a l'import citat, deixaria el fons amb tot just 1.400 milions.