El Govern de la Generalitat ha destinat un total de 54,1 milions d'euros en ajudes al sector turístic des de l'inici de la pandèmia. A través del Departament d'Empresa, l'Executiu ha beneficiat un total de 10.852 empreses i autònoms a través de quatre línies de subvencions en l'últim any per "pal·liar els efectes derivats de les restriccions per la pandèmia de la Covid-19".

​El conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, ha recordat que “el sector turístic és encara un dels sectors més afectats per la situació pandèmica, tant pel que fa a nombre d’ERTO com per les pèrdues econòmiques”. És per això que, segons assegura, “la prioritat i l’objectiu d’aquests ajuts és poder garantir un suport econòmic a tot aquest teixit productiu d'autònoms, professionals i empreses per garantir la seva supervivència i que puguin reactivar l’activitat econòmica tan bon punt les circumstàncies ho permetin”.

De les quatre línies de subvenció ofertes pel Govern, dues han anat destinades a empreses i autònoms amb una suma total de 46,3 milions d'euros i 8.673 beneficiari. A la vegada, empresa també va posar en marxa una línia per a microempreses i professionals, dotada amb 4,5 milions que es van repartir entre 1.789 beneficiaris. Per últim, el Govern va destinar 3,4 milions d'euros a empreses i autònoms de la Cerdanya i el Ripollès després del confinament d'aquestes dues comarques durant la campanya de Nadal que va beneficiar 380 autònoms i empreses. 

Les ajudes, que han cobert ja tots els beneficiaris, que han estat de pagament únic, han estat destinades a establiments d'allotjament turístic, agències de viatge, guies de turisme, empreses explotadores d'habitatges turístics i establiments i activitats d'interès turístic. 

Ajudes als lloguers

A part d'aquestes ajudes al sector turístic, aquesta setmana el Govern va anunciar una nova línia d'ajudes, dotada amb 20 milions d'euros, destinada al pagament de lloguers per a aquest 2021. A través de l'Agència de l'Habitatge, depenent del Departament de Territori, el Govern vol seguir donant resposta "a les famílies que necessiten els ajuts per poder seguir vivint en el seu habitatge de manera habitual".

Aquestes noves ajudes, publicades aquest dilluns, estan destinades a aquelles persones que es podrien veure abocades a una situació de vulnerabilitat si no compten amb una ajuda per a les despeses del lloguer. Per això, l'Executiu català ha modificat els topalls de rendes amb relació a les últimes ajudes publicades.