El govern espanyol ha proposat d'apujar el salari dels funcionaris de l'Estat un 2% de cara a 2022 durant la reunió de la Taula General de Negociació de les Administracions Públiques. La reunió entre l'Executiu i els agents socials ha començat aquest dimarts al matí i està presidida per la secretària d'Estat de Funció Pública, Lidia Sánchez Milà. A més també han estat convocats els directors generals de Funció Pública de totes les comunitats autònomes, representants de Ceuta i Melilla i de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

L'Executiu també ha plantejat una taxa ordinària de reposició de vacants del 105%, que assoliria el 115% en sectors prioritaris i el 120% en les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat (FCSE) i en l'Administració Local.

A més, el govern espanyol ha traslladat a la Taula la seva intenció que la posada en marxa de nous serveis no afecti la taxa de reposició, segons les mateixes fonts.

Aquest augment del 2% plantejat pel govern espanyol coincideix amb el que inicialment es va introduir en el pressupost del Congrés de cara a la pujada salarial dels diputats. No obstant això, la Taula del Congrés va aprovar el passat 21 de setembre el seu Pressupost per a 2022 eliminant per unanimitat la partida de 294.000 euros que havia previst per augmentar en un 2% el salari dels diputats.

No obstant això, aquest sí que s'aplicarà al personal de la institució si finalment els Pressupostos Generals de l'Estat de 2022 contemplen aquesta pujada per a tots els empleats públics, com així ha proposat el govern espanyol .

Els sindicats estan molestos amb el govern espanyol per les formes en les quals s'ha convocat la Taula General. CCOO no ha assistit com a acte de protesta, mentre que UGT i CSIF sí que han anat a la reunió.

Faltava CCOO

Aquest dilluns, CCOO, ja va anunciar que "es negava a participar en una farsa de negociació davant del menyspreu del govern espanyol". De fet, el sindicat assegurava aquest dilluns que la convocatòria s'ha fet "sense cap tipus de documentació" i afegien que van decidir no anar davant del risc que es converteixi en una mera sessió en la qual l'Executiu transmeti "una decisió inamovible".

"El personal públic no mereix aquest menyspreu a la negociació col·lectiva", sentenciava el comunicat en el qual CCOO requeria el govern espanyol que "modifiqui immediatament aquesta actitud, enviant un calendari de negociació abans de portar al Consell de Ministres el Projecte de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat". Per la seva part, UGT i CSIF, encara que també estaven molestos amb les "formes" de la convocatòria de la Taula, sí que han anat a la reunió.