La gestió de l'Aeroport de Barcelona està en mans d'Aena, empresa que gestiona el govern espanyol. De fet, el president d'Aena és Maurici Lucena, exdiputat del Parlament de Catalunya pel PSC. Enguany, es repeteix una vegada més l'estiu negre al Prat, i avui ha començat la vaga indefinida dels vigilants de seguretat de l'aeroport, de l'empresa Trablisa, subcontractada per Aena. Els motius de les queixes dels treballadors van des del sou fins les condicions "precàries" de la seva feina, quelcom que al Gobierno no li ve de nou, i així queda plasmat en uns correus electrònics als quals ha tingut accés El Nacional

Un dels membres del comitè de vaga de Trablisa ha explicat a aquest diari que, davant de les queixes del personal que fa mesos que es reiteren, va decidir posar-se en contacte amb el ministre de Foment, José Luís Ábalos, per explicar-li la situació que es vivia al Prat i demanar solucions, atenent que Foment té competències per millorar la gestió que Aena fa del Prat. Aquest treballador ha cedit el correu que va enviar, que es plasma a continuació:

El remitent d'aquest correu no va rebre una resposta del ministre, sinó del Primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que li deia el següent:

Tot i que en la resposta d'Iceta assegurava que posaria una persona al càrrec de l'assumpte, el treballador ha assegurat a El Nacional que "això va ser el mes de maig, i encara esperem". "No els importa la seguretat de l'aeroport", asseguraven aquest migdia els vigilants, "només volen que els passatgers passin ràpid i vagin a consumir a les botigues i als restaurants".

En el seu correu electrònic, s'explica detalladament les protestes dels treballadors, com ara les dificultats per fer pauses i anar al lavabo, la manca de revisions mèdiques o el baix plus de perillositat. El govern espanyol ja ha deixat clar aquest migdia durant la roda de premsa posterior al consell de ministres que no té previst fer un laude per solucionar el conflicte -com es va fer el 2017 amb el conflicte amb Eulen-, però no poden dir que no sabien què passava al Prat.