El Govern de la Generalitat, a través del Departament d'Empresa i Coneixement, ha ampliat de 7.000 a 15.000 euros les ajudes econòmiques directes als locals de restauració dels centres comercials. Aquesta ampliació de les ajudes que es van tancar el 17 de març  i, per tant, està dirigida a tots els establiments de la restauració de més de 400 m2 dels centres comercials, que porten tancats des del passat set de gener.

Per altra part, els comerços no essencials de més de 400 m2 i les botigues no essencials dels centres comercials, que també es beneficiaran de la mateixa línia d'ajudes, no se'ls variarà l'aportació de 5.000 euros per establiment.

Concretament, a línia estava dotada amb 10 milions d'euros i preveia ajuts de 5.000 euros per a comerços al detall de productes no essencials situats en aquests recintes de més de 400 metres quadrats i de 7.000 euros per als locals de restauració. Ara, la Generalitat ha optat per augmentar fins als 15.000 euros els ajuts per als locals de restauració per ajudar a pal·liar els efectes del tancament d'aquests negocis des de fa tres mesos.

Amb aquest augment en la dotació de 8.000 euros, el Govern vol donar resposta a la situació especialment difícil que està travessant el sector de la restauració integrat en aquests espais comercials, i que continuen tancats.

Es tracta de la segona línia d’ajuts que posa en marxa Empresa adreçada a comerços de productes no essencials de més de 400 metres quadrats i a botigues de productes no essencials i a establiments de restauració de centres comercials.

Actualment la línia d’ajuts està en fase de tramitació i en els pròxims dies es farà efectiu el pagament. Els beneficiaris de restauració cobraran directament els imports ampliats.