El Gremi de Restauració de Barcelona ha lamentat aquest dijous que no hi hagi canvis en l'obertura de bars i restaurants, que actualment poden obrir en franges horàries, segons les mesures establertes pel Govern. "Castigar d'aquesta manera la restauració és del tot irresponsable", ha lamentat el director del Gremi, Roger Pallarols. Bars i restaurants mantindran durant catorze dies més l'obertura fins a les 17 h, l'aforament del 30% a l'interior i les taules d'un màxim de quatre comensals. A més, els restaurants dels centres comercials seguiran tancats.

Les noves restriccions aprovades aquest dijous i que entraran en vigor el 15 de març sí que contemplen canvis per altres sectors, com és el cas del comerç no essencial, el qual podrà obrir els caps de setmana. No obstant això, el Procicat no ha dictat cap canvi per la restauració, fet que ha indignat el sector, un dels més afectats per les restriccions per frenar la Covid.

Pallarols explica que "l'estratègia de la prudència ja no genera consens social" perquè la ciutadania està "cansada" i els restauradors "esgotats". El director del gremi també s'ha referit al cas concret dels restaurants dels centres comercials, els quals encara no poden obrir. "El menyspreu i l'abandonament que pateixen aquests restauradors és vergonyós. Fa cinc mesos i mig que no facturen i segueixen pagant despeses fixes. Se'ls ha abocat a la ruïna sense cap argument de pes", ha indicat Pallarols.

El comerç celebra les noves mesures

Per la seva banda, el sector comercial ha celebrat que els comerços no essencials puguin tornar a obrir els caps de setmana. Les associacions PIMEComerç, Barcelona Oberta, Comertia i Barcelona Comerç han desconvocat l'acció de dissabte en què convidaven les associacions de comerciants, gremis i establiments comercials a obrir els seus locals i les botigues de 10 del matí a una del migdia.

Tot i això, les associacions han reiterat en un comunicat emès aquest dijous que es permeti recuperar la normalitat i reobrir tota mena de comerç, com és el cas d'aquells que tenen una superfície superior als 800 metres quadrats. També han demanat que la restauració pugui ampliar el seu horari fins a les deu de la nit i, en el cas de la que es troba a l'interior dels centres comercials, pugui reprendre l'activitat després de 235 dies tancada.