El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dimecres que la taxa d'atur a Catalunya, que actualment és de l'11,39% -la taxa més baixa dels darrers 10 anys- se situarà per sota del 10% el 2019. "N'estic convençut", ha afegit el vicepresident. 

Pel que fa als salaris, ha cridat a combatre els salaris baixos: "Han servit per enfortir la nostra obertura a l'exterior en un moment de crisi, però no podem persistir així perquè afectarà la demanda interna del futur i a les expectatives de generacions futures".

Alhora, ha afirmat que Catalunya va iniciar amb timidesa el 2013 la recuperació econòmica i que actualment ha deixat enrere la crisi, si bé aquesta persisteix per alguns col·lectius, com els immigrants o les famílies monoparentals amb una dona al capdavant.

També ha destacat que Catalunya necessita una regulació energètica eficient, augmentar el volum de les seves empreses i definir un nou model turístic després que països en situacions geopolítiques difícils hagin tornat a ser competitius.