En peu de guerra contra la nova llei de Cambres. Foment del Treball, Pimec, CCOO i UGT han enviat una carta al Govern perquè no tramiti el projecte de decret llei de Cambres de Comerç, ja que segons patronals i sindicats, la norma "amenaça l'essència de la participació institucional, del diàleg social i de la concertació social a Catalunya" i asseguren que no està justificada la tramitació per via d'urgència.

A més, consideren que el decret "vulnera l'ordre jurídic existent" i "no troba encaix en el marc de l'OIT ni en els usos i normes del diàleg social a Europa o a l'Estat". Sindicats i patronals no comparteixen "de cap manera" l'argument que l'adscripció administrativa de les Cambres "justifiqui la seva representativitat i participació institucionals perquè són entitats de dret públic tutelades pel Govern".

"No tan sols atemptaria contra l'Estatut d'Autonomia tot usurpant els drets reconeguts a les organitzacions empresarials i sindicals, sinó que entraria en conflicte directe amb l'esperit i la lletra del Decret Llei 9/2020 del passat 24 de març", asseguren, en referència al decret que regula la participació institucional, el diàleg social permanent i la concertació social de les organitzacions sindicals i empresarials més representatives a Catalunya.

Els quatre agents han enviat la carta al president de la Generalitat, Quim Torra; al vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès; a la consellera d'Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón; i al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani. La signen el president de Foment, Josep Sánchez Llibre; el de Pimec, Josep González; el secretari general de CCOO Catalunya, Javier Pacheco; i el de UGT Catalunya, Camil Ros.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat