Foment del Treball ha traslladat a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, la importància de formar Govern a Catalunya per impulsar la recuperació econòmica després de la Covid-19. Durant una audiència celebrada aquest divendres a la Cambra,  el president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, ha recordat a Borràs la importància de configurar "un Govern estable i solvent" i que pugui implementar "un pacte de país amb els agents socials i econòmics". En aquest sentit, Sánchez Llibre ha destacat la "bona complicitat" que ha notat durant la reunió i ha subratllat que seria "una gran irresponsabilitat" que finalment no s'acabés formant Govern "donada la gravetat de la situació econòmica".

Sánchez Llibre, que ha entregat a Laura Borràs el manifest que van signar més de 250 entitats empresarials sota el lema 'Ja n'hi ha prou, centrem-nos en la recuperació', ha destacat que per encarar la reactivació de l'economia és "fonamental" el principi de lleialtat institucional entre les administracions i ha afegit que Foment tindrà "la mà estesa" en tot moment.En sortir de la reunió amb Borràs, el president de Foment del Treball ha volgut reivindicar la figura de l'empresari català i ha recordat que la patronal ha posat sobre la taula la possibilitat que el dia 29 de novembre sigui decretat el dia de l'empresari a Catalunya.

Les protestes del taxi

Sánchez Llibre també s'ha referit a la situació al sector del taxi, després que la marxa lenta celebrada aquest dijous s'aturés davant Foment del Treball per recriminar l'actitud de la patronal, i ha recordat que Foment defensa "l'economia de mercat lliure" i creu que Barcelona "hauria de poder conviure amb les noves tecnologies". "És el que pensàvem fa dos anys i no hem canviat d'opinió; el mercat està obert a tothom", ha conclòs.

Foto principal, la presidenta del Parlament, Laura Borràs y el president de Foment del Treball, Josep Sánchez-Llibre / Parlament

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat