Fluidra ha anunciat aquest dimecres l'adquisició de SR Smith, un fabricant nord-americà especialitzat producció i distribució d'equipament exterior per a piscines comercials i residencials, per uns 203 milions d'euros. Amb aquesta nova operació, l'empresa catalana espera un increment en el benefici a curt i, alhora, ha tornat a augmentar les seves previsions per a 2021 de la següent manera.

Concretament, l'empresa dirigida per Eloi Planes preveu incrementar les vendes en un 37-42% i que el creixement del benefici de caixa net per acció (EPS) augmenti fins a una forquilla entre el 83-93%.

Sobre aquesta última adquisició, el conseller delegat de Fluidra, Bruce Brooks, assegura que respon a l'objectiu principal de "ser el millor soci del sector per als nostres clients" i recorda que en l'últim any, Fluidra ha redoblat el nostre compromís de créixer en diferents segments del mercat, realitzant diverses adquisicions estratègiques al mercat nord-americà com Built Right i CMP.

És per això que Brooks també ha comentat que "l'adquisició de SR Smith no només ens acosta a aquest objectiu, sinó que ens impulsa. La seva experiència i la seva àmplia cartera de productes acceleraran el nostre creixement en els segments de piscina comercial i residencial i, en última instància, ens permetran servir millor als nostres clients a Amèrica del Nord i a tot el món".

SR Smith, fundada l'any 1932, és un fabricant líder especialitzat en equipament i material exterior tant per a piscina comercial com residencial amb seu a Canby, a l'Estat d'Oregon. SR Smith té instal·lacions de fabricació en diverses ubicacions als Estats Units i Austràlia. Els seus productes compten amb el suport de distribuïdors a tot el món, especialment als Estats Units, Austràlia, el Canadà i Europa. Amb la incorporació de S.R. Smith, Fluidra ampliarà encara més la seva xarxa, augmentant la seva capacitat global de venda de productes de piscina. Segons ha informat Fluidra, després de l'operació SR Smith continuarà operant de manera independent.

Triplica beneficis

El 2021 està sent un gran any per Fluidra. Aquest any ha aconseguit entrar a l'Ibex-35 i van tancar el primer semestre de l'any triplicant els resultats fins als 174 milions d'euros en beneficis gràcies a una temporada de Piscina Residencial molt forta en l'hemisferi nord i pel persistent canvi de nivell en la demanda.

A més, durant aquests primers sis mesos de l'exercici, la companyia catalana ha registrat unes vendes de 1.187 milions d'euros, un 54% més que en el mateix període de 2020 i el resultat d'explotació, Ebitda, també ha experimentat una enorme pujada del 95% fins als 330 milions d'euros i el Benefici de Caixa Net, un indicador clau per a Fluidra que exclou les partides no monetàries i les despeses no recurrents, va augmentar un 157% fins a aconseguir els 216 milions d'euros.

Si ens fixem en les diferents regions on Fluidra està present, les vendes es van comportar molt bé, liderades per Amèrica del Nord, que va registrar un augment del 84% en el primer semestre de 2021 en comparació amb el mateix període de 2020, aquí cal apuntar que la companyia va fer adquisicions clau en aquesta regió durant aquest any. El Sud d'Europa també va experimentar bons resultats, amb una pujada del 42%, i la Resta d'Europa va créixer un 46%. La Resta del Món també va experimentar un augment del 30%, ajudat per l'evolució positiva de l'activitat de Piscina Residencial a Austràlia.