Durant els primers nou mesos de l'any, l'empresa catalana Fluidra va multiplicar per tres el seu benefici net, impulsant-lo fins als 221 milions d'euros, mentre que el Benefici de Caixa Net, un indicador clau per a Fluidra que exclou les partides no monetàries i les despeses no recurrents, va augmentar un 130% fins a 285 milions d'euros. L'ebitda, per la seva part, també va mostrar un bon comportament en els nou primers mesos de 2021 creixent un 82%, fins a 451 milions d'euros, beneficiant-se de l'excel·lent palanquejament operatiu malgrat les dificultats en la cadena de subministrament i l'entorn inflacionari.

Les vendes de la companyia també van créixer de gener a setembre, la companyia ha aconseguit unes vendes de 1.704 milions d'euros, un 49% més que en els nou primers mesos de l'any passat. Si ens centrem en el tercer trimestre, Fluidra va registrar unes vendes de 517 milions d'euros, un 39,1% per sobre del mateix trimestre de 2020 i un 67% més que en el mateix període de 2019.

La generació de caixa també ha seguit un bon recorregut durant tot l'any i ha permès a Fluidra continuar sent molt activa en M&A, incrementar el seu dividend i reduir la seva ràtio d'endeutament a 1,8 vegades el seu ebitda dels últims 12 mesos. Pel que fa a les adquisicions, en els nou primers mesos de 2021 Fluidra ha adquirit als fabricants estatunidencs BuiltRight, CMP i S.R. Smith, així com el negoci belga de Splash&Zen.

Creixement generalitzat

Les vendes van prosseguir amb la seva sòlida dinàmica en totes les regions de la companyia, amb un creixement accelerat. Amèrica del Nord continua sent el principal motor de creixement, amb un augment de les vendes del 91% en els nou primers mesos, mentre al Sud d'Europa van pujar un 32%, en la Resta d'Europa el 36% i en la Resta del Món el 26%.

Per unitats de negoci, Piscina Residencial va experimentar el creixement més fort, amb un augment de les vendes del 57% de gener a setembre, secundades per les macrotendències demogràfiques i les adquisicions. Piscina Comercial es va recuperar de manera positiva en el tercer trimestre, amb un creixement de les vendes del 22% des de principi d’any, liderat per l'aftermarket. El Tractament d'Aigua va créixer un 27% i la Conducció de Fluids un 37%.

Previsions per 2021

Després d'aquests resultats, Fluidra ha millorat la seva guidance de vendes per a l'any 2021 i també el seu creixement de les vendes entre el 40% i 45%, superior al rang entre el 37% i el 42% anunciat després de l'adquisició de S.R. Smith. Fluidra manté el seu guidance de marge ebitda entre el 25,0% i el 25,5%, i de creixement del Benefici de Caixa Net entre el 83% i el 93%.

Eloi Planes, president executiu de Fluidra, indica, després d'aquests bons resultats que "davant un final de la temporada en l'Hemisferi Nord molt fort que continua confirmant el canvi de nivell que està experimentant el nostre sector. Els fonamentals del negoci continuen sent robustos, i la dinàmica positiva continua gràcies a la forta demanda en Nova Construcció, la recuperació de la Piscina Comercial i M&A. Millorem de nou nostre guidance de creixement de vendes per a un 2021 extraordinari i ens preparem per a un sòlid començament de 2022”.