Després que aquest dimarts el Comitè assessor Tècnic de l'Ibex-35 anunciés que la catalana Fluidra serà la substituta de Bankia a partir de dilluns al principal selectiu de la borsa espanyola, les seves accions s'han disparat i han pujat un 3,79% en la sessió d'aquest dimecres. Aquest augment representa la vuitena major alça de tota la Borsa espanyola.

Concretament, Fluidra ha tancat la sessió amb un augment del valor de l'acció de 90 cèntims, i un total de 24,65 euros per títol, que representa un nou màxim històric per a la companyia, que va iniciar les seves cotitzacions en el mercat continu el 31 d'octubre de 2007.

A part d'aquest augment en borsa, Fluidra també ha vist millorada la seva qualificació creditícia de Standard and Poor's, que ha passat de BB a BB+, un grau per sobre dins del bo especulatiu, i també ha vist com la mateixa empresa ha mantingut la seva perspectiva creditícia en "estable", segons ha informat la mateixa empresa a Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Augment de les previsions de creixement

Amb l'anunci de l'entrada a l'Ibex-35 i l'adquisició de l'empresa americana Custom Molded Products (CMP) per un total de 205 milions d'euros, Fluidra ha elevat les seves previsions de creixement per aquest any i espera que l'augment de vendes se situï entre el 12% i el 15% davant la previsió del 6% al 9%, segons va informar la mateixa empresa. 

Tot plegat constata que Fluidra es troba en un gran moment, afegint que l'any 2020 va ser el millor exercici de la seva història. De fet, durant aquest any marcat per la Covid, Fluidra va tancar l'exercici amb un benefici net de 96 milions d'euros, la qual cosa va suposar multiplicar per més d'11 vegades els guanys de 2019 i amb unes vendes de 1.488 milions d'euros, un 8,8% més.

Fort potencial de creixement

A part, segons ha considerat Sergio Àvila, de l'intermediari financer IG, a Efe, Fluidra és una empresa amb fort potencial de creixement i s'espera que creixi al voltant d'un 21,5% anual durant els pròxims anys. A més, també ha destacat que reparteix dividends, la qual cosa és, en la seva opinió, una bona notícia per als inversors, ja que la seva rendibilitat per dividend és del 0,88%.

Des que al maig de l'any passat va anunciar beneficis d'1,6 milions amb contraposició de les pèrdues de 2,6 milions del mateix període de 2019, les accions no han parat de pujar i, el 22 de setembre de l'any passat, l'empresa se sumava a l'índex S&P Global BMI, la qual cosa li va servir per tenir més visibilitat, afegeix aquest analista.

Imatge principal: Eloi Planes, president de Fluidra