Des de snaks de pèsols... fins a hamburgueses d'àloe vera. Són alguns dels 300 productes que a partir d'aquest dilluns es podran trobar a la XXI Fira Alimentaria. Una de les principals fires del món del sector de l'alimentació i les begudes, que concentra fins a 4.000 empreses.

Des d'aquest dilluns i fins dijous, al recinte de la Gran Via Fira de Barcelona es podran provar les últimes tendències de la indústria. S'hi podran tastar vermuts ecològics, brioixeria amb algues, olives caramelitzades amb pinya o arròs en forma de beina.

Cinc espais diferents

Hi haurà fins a cinc espais, cada un especialitzat en un tipus de menjar o beguda. L'Intervin, l'Interlact, l'Intercarn, el Restaurama i el Multiple Foods.

...

170 milions d'impacte econòmic

Es preveu que Alimentaria generi un impacte econòmic a Barcelona i la seva àrea metropolitana de 170 milions d'euros, ja que al voltant de 700 empreses col·laboren en el muntatge del saló, el que es tradueix en uns 8.000 treballadors, i es preveu que l'ocupació hotelera a Barcelona i rodalia se situï al voltant del 95%.   

La fira rebrà 140.000 visitants, dels quals 42.000 seran estrangers i procedents de 140 països, i en el marc del saló es realitzaran més de 10.000 reunions de negoci entre els expositors i 800 compradors procedents d'Europa, Amèrica Llatina, Àsia i Orient Mitjà.    

Dietes sense gluten    

La fira de l'alimentació i begudes també es fa ressò de les noves tendències en consum, com les dietes sense gluten, i Agrasys presenta el Tritordeum, un cereal que s'erigeix ​​com a alternativa per a totes aquelles persones amb intoleràncies alimentàries no celíaques.    

Segons dades de la Societat Espanyola d'Al·lergologia i Immunologia, hi ha un increment del percentatge de persones amb sensibilitat al gluten no celíaca, i s'estima que fins al 10% de la població pot patir aquesta patologia, uns 4,6 milions de possibles pacients.

El sector de l'alimentació assegura que s'ha multiplicat per sis en l'última dècada les vendes d'aliments sense gluten, i ja hi ha més consumidors no celíacs d'aquests productes que celíacs.