Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) recuperarà a partir d'aquest divendres el servei fins a les dues de la matinada els divendres i dissabtes de tot l'any. Actualment, la demanda de les línies metropolitanes arriba al 50% de l'habitual al juliol i va en augment. Aquest dimecres es van superar les 143.000 validacions diàries, 103.500 a la línia Barcelona-Vallès i 40.000 a la Llobregat-Anoia. Ara, l'única línia que quedarà alternada serà l'L7 per les obres d'ampliació i millora de l'estació de Plaça Catalunya. Tot i això, l'empresa incrementarà la freqüència de trens en aquesta línia. A partir del pròxim dilluns, serà d'un tren cada sis minuts de dilluns a divendres i un cada quinze els caps de setmana.

També a conseqüència dels treballs d'ampliació de l'estació de Plaça Catalunya, entre el dissabte 4 de juliol i el 9 de setembre estarà fora de servei l'ascensor del vestíbul de la Rambla. Les persones que el requereixin hauran d'utilitzar l'ascensor del vestíbul Pelai-Bergara, que estarà en funcionament durant el període d'obres.

Remodelació a Plaça Catalunya

També estaran fora de servei les andanes de les vies 1 i 2. Tots els trens entraran per les vies 3, 4 i 5, un canvi que no comportarà cap alteració de les freqüències. Les obres a Plaça Catalunya han de servir per allargar les vies, augmentar l'espai del vestíbul i millorar l'accés a les andanes per optimitzar la capacitat i funcionalitat de l'estació. Els treballs es van reprendre al maig després de dos mesos aturats pel coronavirus.

Aquest dilluns, els Centre d'Atenció al Client (CAC) i l'Oficina de confecció de carnets de pensionista, tancats al públic des del dia 16 de març, també tornaran a obrir les portes amb l'horari habitual. El CAC de Plaça Catalunya ho farà de vuit del matí a vuit de la nit; el de Plaça Espanya de nou del matí a dues del migdia i de quatre a dos quarts de set de la tarda; i l'oficina del carrer Avenir de Barcelona, d'un quart de deu del matí a un quart de cinc de la tarda, de dilluns a divendres.

Aquestes oficines no serviran per resoldre cap consulta relacionada amb les compensacions de títols no utilitzats durant el confinament. Aquest dimecres va ser el primer dia en què es podien compensar aquests títols i es van realitzar gairebé 2.000 compensacions de la T-Usual, T-Jove i T-70/90 per a famílies monoparentals i nombroses.