La conselleria d'Empresa i Coneixement, òrgan tutelar de les eleccions a les Cambres de Comerç, ha assegurat que el ple constitutiu de la nova Cambra de Barcelona està previst pel proper dilluns dia 17 de juny, i "no hi ha res que el pugui aturar". Així ha respost la conselleria a les accions legals que han emprès dos dels candidats perdedors a la presidència de la Cambra, que han presentat un recurs d'alçada amb mesures cautelars contra la consellera i requeriments per tal de suspendre el plenari constitutiu i anul·lar els resultats. 

Des del govern català asseguren que no els ha arribat encara cap recurs d'alçada, i que en cas que els arribi avui, tindrien fins a 3 mesos per donar resposta, per la qual cosa el ple es pot constituir igualment. "Estem tots molt tranquils i ens preparem pel ple del dilluns", que se celebrarà a les 10 del matí a la Casa de la Llotja, asseguren fonts properes. "No entenem perquè presenten això ara", expliquen. 

D'aquesta manera, i si les coses no canvien, el plenari en què la Cambra liderada per Joan Canadell prendrà possessió continua en peu.