Des que es va fer oficial que Elon Musk havia comprat un 9,2% de les accions de Twitter, convertint-se en el principal inversor, els rumors sobre la seva participació en el consell d'administració havien anat en augment. Primer s'hi va negar, després va deixar caure les seves intencions d'entrar-hi, però finalment ha fet marxa enrere i no s'hi sumarà. El conseller delegat de la companyia, Parag Agrawal, coneixedor de les excentricitats de Musk va celebrar la decisió de l'empresari, que es va confirmar ahir diumenge. "El nomenament s'havia de fer oficial el 9 d'abril, però aquell mateix matí 'Elon ens va dir que no s'hi sumaria. Crec que és el millor". L'endemà de comprar les accions, l'empresa li va oferir una cadira en aquest òrgan de decisió, però, fidel al seu estil provocador, el multimilionari va respondre amb només una emoticona. 

L'última crítica 

Musk, que va comprar les accions per un valor de 2.900 milions d'euros, s'havia passat la setmana criticant la xarxa social. I ho ha continuat fent fins i tot ara, que n'és el principal accionista. Un dels seus últims tuits, el 9 d'abril, dia que havia de fer-se oficial la seva entrada en el consell d'administració, l'empresari va fer una piulada en què qüestionava l'estat de salut de Twitter. Citant una publicació que recollia els perfils amb més seguidors (ell està en la posició número 8 amb 81 milions de seguidors en un rànquing liderat per Barack Obama amb 131,4), apuntava que la majoria d'aquests usuaris publiquen molt poc contingut a la xarxa. Per això es demanava: "Twitter s'està morint?"

En les últimes hores i, com no podia ser d'altra manera, via Twitter, el conseller delegat Agrawal compartia el següent missatge dirigit als treballadors: "Equip, Elon Musk ha decidit no unir-se a la nostra junta i això és que puc compartir sobre el que ha succeït", detallant que després de discutir-ho durant els últims dies amb el multimilionari les dues parts han decidit que és millor que no en formi part.  Assumint el nou rol de Musk dins la companyia, que no para de criticar, Agrawal reconeix que "Elon és el nostre major accionista i estarem oberts als seus comentaris". 

Picabaralla amb Pedro Sánchez 

L'endemà de fer-se pública la compra de Twitter per part de Musk, les xarxes van bullir per un intercanvi d'opinions entre el milionari i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. En una piulada, el propietari de Tesla va plantejar que Espanya hauria de construir un gran parc d'energia solar, ja que amb aquest podria abastir a tota Europa, en un moment complex per l'energia al continent. Sense que ningú el cités, Pedro Sánchez va voler respondre la piulada i, en anglès, va contestar l'empresari, tot recordant-li que l'Estat ja està "implementat el pla més ambiciós cap a un sistema energètic eficient i sostenible". "Tots els sectors a bord. Maximització d'oportunitats, digitalització i cadena de valor per a un èxit durador. El temps és ara. Fem-ho bé. Vine a veure. Donem la benvinguda als inversors a Espanya", ha afegit Sánchez. Tot plegat, sembla una invitació del cap del govern espanyol a l'empresari sud-africà perquè inverteixi en energies renovables al país.