L'aerolínia americana Delta ha reiniciat aquest dilluns la seva connexió entre Barcelona i Nova York. Ho farà amb tres freqüències setmanals, dilluns, dijous i dissabte i connectarà l'aeroport del Prat i el JFK. Aquest moviment de la companyia arriba després de la relaxació de les restriccions contra la Covid de les últimes setmanes, tant als Estats Units com a Catalunya. En paral·lel, Delta també ha reprès els vols directes entre Madrid i Nova York, amb servei diari.

A més, segons ha informat la companyia en un comunicat, durant el mes d'agost, Delta també sumarà una nova connexió entre Barcelona i els Estats Units, concretament amb Atlanta. En el mateix comunicat, la directora general de planificació de la xarxa internacional de Delta, Amy Martin ha celebrat que "el govern espanyol hagi fet aquest pas endavant per a reobrir el país als viatgers dels EUA, secundant encara més la recuperació econòmica a conseqüència de la pandèmia".

En aquest sentit la companyia americana considera que la recuperació dels serveis entre els Estats Units i Espanya "marquen una fita important per a la indústria turística espanyola, que és una part vital de l'economia del país". Alhora, cal recordar que, abans de la pandèmia, els Estats Units eren un mercat líder per al turisme a Espanya amb més de 3,3 milions de visitants en 2019, segons dades publicades per statista.com. Alhora, els passatgers podran arribar a l'Estat a través de vols sense escala des dels Estats Units fins a Amsterdam i París.

El Prat recupera l'activitat

Aquesta bona notícia per l'aeroport de Barcelona se suma a les últimes dades de trànsit anunciades per Aena del mes d'abril, on el Prat va registrar un total de 481.682 passatgers, una xifra superior a la del de març, quan en va registrar 423.774 passatgers, amb un augment del 13,6%.

Aquesta no va ser l'única dada positiva registrada pel Prat, que també va augmentar el nombre de vols fins als 6.630 durant l'abril, una millora del 20,1% respecte al març. L'única dada negativa respecte al mes passat és el transport de mercaderies, un apartat on el Prat ha registrat un total de 10.345 tones, una caiguda del 7,9% amb relació al març.

Pel que fa als altres tres aeroports d'Aena a Catalunya, ReusGirona Sabadell, també van presentar números molt inferiors als de 2019, però també sembla que comencen a millorar les seves dades. Durant l'abril, Girona va registrar 648 passatgers i 686 operacions, Reus, 386 passatgers i 1.124 operacions i Sabadell, un aeroport que no té l'activitat comercial com la seva principal activitat, va registrar 4.447 operacions durant el mes d'abril