La borsa espanyola ha tancat aquest dilluns amb caigudes de l'1,74% condicionat per les mesures de confinament total comunicades per Pedro Sánchez el dissabte a la nit. La confusió en el teixit empresarial i el retard del govern espanyol en publicar al BOE el decret més restrictiu ha provocat una incertesa generalitzada als mercats espanyols, que, desmarcant-se de les borses europees, és l'única que tanca la jornada amb pèrdues, amb 6.659 punts. 

De fet, ja ha començat la jornada amb pèrdues lleus, del 0,49%, marcat per la incertesa de l'expansió del coronavirus i després que Pedro Sánchez decretés dissabte la necessitat de confinament total i, conseqüentment, aturada pràcticament total de l'economia. 

Permís retribuït recuperable

La paralització de les activitats no essencials, a través d'un permís retribuït recuperable, suposa un enduriment de l'estat d'alarma prorrogat fins l'11 d'abril. Així, en una jornada de nou marcada per la incertesa davant el ràpid avanç del coronavirus a Europa i Estats Units, que ha perllongat el confinament fins al 30 d'abril, i malgrat els estímuls fiscals i monetaris aprovats contra la pandèmia, el preu del petroli també ha tornat a desplomar-se.

En aquest context, les borses europees han obert la jornada amb caigudes del 0,33% en el cas de Frankfurt, del 0,98% per a París i de l'1% per a Londres, després que el Dow Jones tanqués amb un descens del 4%, el Nikkei, amb una caiguda de l'1,57% i la Borsa de Xangai, del 0,90%.

Així mateix, la prima de risc espanyola se situava en 102 punts bàsics, amb l'interès exigit a el bo a deu anys en el 0,5%, mentre que la cotització de l'euro enfront de el dòlar es col·locava en 1,1077 'bitllets verds'.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat