La borsa espanyola tanca la jornada d'aquest divendres amb caigudes del 3,6%, trencant la ratxa alcista dels darrers dies, però és la primera setmana que tanca amb un balanç positiu en un mes i mig. Amb tot, l'Ibex ha pujat aquesta setmana un 5,19%, tot i el descens registrat avui, i s'ha acostat als 6.800 punts, impulsada pels plans d'ajuda nord-americans per superar els efectes econòmics de la pandèmia del coronavirus, així com per la compra de deute pel Banc Central Europeu (BCE) i el rebot després dels baixos preus assolits en el període anterior.

En la major pujada setmanal d'aquest any i després de cinc setmanes a la baixa, l'índex de referència de la borsa espanyola ha baixat aquest divendres 255,3 punts, un 3,63%, fins als 6.677,9 punts. En la totalitat del mes de març ha perdut un 22,3% i des del començament de l'any, un 29,02%.

De fet, la borsa espanyola ja ha obert la sessió d'aquest divendres frenant l'escalada dels dies anteriors i amb pèrdues de el 2,21%, per sota dels 7.000 punts conquerits en la vigília (6.878,10), després de tres jornades a l'alça i afectada per la tendència negativa que apuntaven els futurs sobre els índexs nord-americans. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat