Retorn de la tendència positiva que ha marcat les dues jornades anteriors dels mercats borsaris, tot i que la obertura de la sessió no apuntava cap a aquesta direcció. La borsa espanyola ha tancat la jornada d'aquest dijous amb un augment de l'1,3% i ha recuperat els 7.000 punts que va perdre fa dues setmanes, animada pel repunt de Wall Street, que ha obert la sessió d'avui amb pujades malgrat l'augment de les peticions setmanals de subsidis d'atur als Estats Units.

Amb tot, el selectiu perd encara el 26,35% en el que va d'any i el 19,35% el mes de març, encara que aquesta setmana podria ser la primera a l'alça després de cinc setmanes consecutives de pèrdues, ja que avança al 9,16%.

Tot i haver obert aquest dijous amb pèrdues del 2,3%, tornant al vermell i allunyant-se de la tendència ascendent que havia marcat els darrers dies, finalment l'índex ha reprès el rumb ascendent. Els guanys dels darrers dies venien motivats principalment pel pla d'estímuls econòmics de dos bilions de dòlars acordats als Estats Units per fer front a la pandèmia del coronavirus, on s'han confirmat ja més de 65.700 casos i el nombre de morts ha arribat al miler.

A la resta d'Europa, la tendència ha estat similar. París ha pujat el 2,51%; Londres, el 2,24%; Frankfurt, el 1,28%, de manera que supera els 10.000 punts; i Milà, el 0,73%.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat