La patronal Foment del Treball, liderada per Josep Sánchez Llibre, considera que "el confinament total" que demana el president de Catalunya, Quim Torra, i que també han demanat altres comunitats autònomes, "no és una mesura proporcionada en l'actual situació de crisi sanitària i de col·lapse econòmic, i pot ser contraproduent des de les dues perspectives". 

En aquest sentit, tot i les crítiques al pla de Sánchez per part de la patronal la setmana anterior, Sánchez Llibre considera que "les actuals mesures decretades per part del govern d'Espanya són suficientment restrictives" i assegura que "augmentar-les posaria més en risc la recuperació econòmica després de la pandèmia". Alhora, critica que "dir que el confinament total prioritza la salut enfront l'economia és un plantejament de maniqueig", diu, perquè "no respecta el principi de proporcionalitat i no té en compte que sense el manteniment i posterior recuperació del nivell de l'activitat econòmica moltes famílies quedaran exposades a problemes de subsistència". 

Amb tot, des de la patronal -i en la línia del que explicava la vicepresidenta Nadia Calviño aquest migdia- asseveren que "actualment només estan funcionant, a més dels que operen amb teletreball, les empreses i serveis que garanteixen els serveis bàsic alimentaris, energètics, transport de mercaderies, telecomunicacions, farmacèutiques i sanitaris, així com les empreses de subministraments i serveis que garanteixen el funcionament de les anteriors". 

En aquest sentit, diu, "el tancament total tindria encara més un fort impacte en l'ocupació amb més pèrdues de llocs de treball" i considera que "el confinament total podria comprometre el bon funcionament dels serveis essencials i inclús dels estrictament sanitaris". Finalment, la patronal creu que el confinament total es podria substituir per "l'adopció de totes les mesures de protecció necessàries per evitar els contagis i garantir la salut dels treballadors". 

De totes maneres, i malgrat el confinament parcial, ja són més de 26.000 les empreses catalanes que s'han vist obligades a presentar Expedients de Regulació Temporal de l'Ocupació (ERTO), i són més de 200.000 el nombre de treballadors afectats.