El president de Foment, Josep Sánchez-Llibre, ha descrit com a "insuficients" les mesures econòmiques anunciades pel govern espanyol, especialment pel que fa als treballadors autònoms i al pagament d'impostos que es podrien ajornar. En un comunicat, la patronal ha lamentat que els treballadors autònoms que no cessin activitat del tot segueixin pagant les cotitzacions socials.

El president de Foment ha recordat que els autònoms són un 18% de la població activa i "se'ls haurien de donar les mateixes condicions que als empresaris en determinades situacions d'ERTO".

Segons Sánchez-Llibre, permetre als autònoms no pagar les cotitzacions, uns 1.000 milions d'euros mensuals, garantiria més liquiditat. A més, el president de la patronal catalana ha recordat que en pocs dies els negocis de serveis, comerços, hostalers, restauradors i molts altres que han hagut de tancar hauran de pagar els impostos, com l'IVA, i ha exigit un ajornament que hores d'ara "no està contemplat".

Sánchez-Llibre ha dit que calen mesures "extraordinàries de supervivència en una situació excepcional", especialment per a les persones, les famílies i les empreses més vulnerables.

El president de Foment ha agraït l'ajut de 7,5 milions per als autònoms que ha aprovat el Govern, que assegura que "fa el que pot dins de les seves competències". En aquest sentit, ha fet una crida al govern espanyol a fer més perquè "disposa de més recursos i pot endeutar-se"

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat