El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, ha assegurat aquest dijous que "per descomptat" que el seu sindicat donaria suport a la petició d'indult per a l'exconsellera de Treball Dolors Bassa que ha anunciat el secretari general d'UGT, Camil Ros. En la roda de premsa de balanç del 2019, Pacheco ha recordat el desacord de CCOO amb la sentència del Suprem per sedició i amb la "utilització abusiva" de la presó provisional.

"Qualsevol forma jurídica que pugui donar la llibertat a gent que al nostre parer està empresonada de manera injusta seria adient per contribuir no només a la situació personal de les persones que ho pateixen sinó també a l'estabilitat política per donar recorregut i distensió suficient a un procés de negociació que ara han obert", ha assenyalat el dirigent sindical, en referència a l'acord d'investidura.

Aquest matí, el secretari general d'UGT a Catalunya, Camil Ros, ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio que demanaria l'indult per a Dolors Bassa, que també és membre del sindicat. Ros ha explicat que encara no saben "el com i el quan", però ha confirmat que l'organització iniciarà el procés per demanar l'indult de l'exconsellera de Treball.

Ros ha explicat que Bassa és una persona "molt compromesa" amb el sindicat i se senten amb el "deure moral" de demanar-ho. Ha afegit que aquest indult no s'ha de relacionar amb una "rendició" i ha considerat que s'ha de trobar una solució política general al conflicte, però que mentrestant es poden establir solucions personals com aquesta. "Ella va dir que no el demanaria perquè no s'ha de penedir de res, però que si algú el demanava tampoc diria que no", ha declarat.