Catalunya ha estat aquest juliol la principal destinació dels turistes estrangers que han visitat l'Estat espanyol. El 24% dels visitants estrangers han triat Catalunya per passar les seves vacances, mentre que el 23,7% s'han desplaçat fins a les Balears.

Prop de 2,4 milions de turistes estrangers han visitat Catalunya al juliol, un 2,1% menys que l'any anterior, segons les dades provisionals de l'Estadística de Moviments Turístics a Fronteres (Frontur). Els principals països d'origen dels turistes són França (20,6%) i el Regne Unit (10,7%). Balears ha rebut 2,3 milions de turistes , un 3,5 menys, i la majoria provenen d'Alemanya (26,8%) i el Regne Unit (26,3).

Durant els primers set mesos de l'any 2019 Catalunya ha estat, amb diferència, la primera destinació del turisme estranger amb 11,2 milions de visitants, seguida de Balears (7,8 milions) i Andalusia (6,9 milions). L'arribada de turistes a Catalunya ha augmentat un 1,5% respecte a l'any anterior.

L'Estat espanyol ha rebut aquest juliol un total de 9,9 turistes internacionals, un 1,3% menys que el 2018. El Regne Unit és el principal país d'origen amb 2,2 milions de turistes (21,9%), seguit de França (1,4) i Alemanya (1,2). 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat