Les pernoctacions dels turistes estrangers a l'Estat han caigut un 0,6% en comparació amb el juliol de l'any passat, mentre que a Catalunya es disparen un 2,4%, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La comunitat catalana és el segon destí preferit dels viatgers no residents a Espanya amb un 21,5%, darrere les Balears amb un 34,7% del total de les pernoctacions, tot i que les illes han baixat un 1,6% respecte al mateix mes de l'any anterior. Per contra, les Canàries és la comunitat més castigada amb una baixada del 4,4%.

A més, Catalunya és el tercer lloc predilecte dels espanyols amb un 13,9% del total de les pernoctacions, registrant una millora de la tasa anual de variació del 3,1%, només darrere d'Andalusia (6,0%) i el País Valencià (5,6%). En total, a Catalunya hi van haver 8.151.022 pernoctacions, de les quals 6.092.505 van ser de residents a l'estranger i 2.058.517 a l'Estat.

Tanmateix, l'ocupació hotelera a Catalunya es va situar en el 74%, per sobre del 71% de la mitjana estatal. I al conjunt d'Espanya, les pernoctacions hoteleres van créixer un 1,1%, fins a superar els 43,2 milions.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat