La Cambra de Comerç de Barcelona iniciarà divendres una nova consulta electrònica als empresaris, segons ha anunciat el seu president, Joan Canadell, a través d'una piulada. La votació anirà enfocada a preguntar sobre les "dificultats" de les companyies per trobar personal qualificat. Aquesta consulta és la segona en el marc del sistema #ConsultesCambra, un projecte engegat per l'equip de Canadell que pretén demanar l'opinió a l'empresariat sobre diversos temes econòmics o polítics. 

El tema de les dificultats per trobar talent "és un tema que preocupa molts empresaris i volem valorar-ho per fer propostes", ha afirmat Canadell en una piulada.

1.500 empresaris ja han votat

La primera consulta, que preguntava per les conseqüències econòmiques d'una Catalunya independent en el marc de la UE, es va posar en marxa el passat divendres i, segons fonts de la Cambra, ja supera les 1.500 votacions. Des de l'entitat expressen la seva satisfacció pel nivell de participació, però l'ens encara no posa data a una possible consulta sobre la resposta a la sentència de l'1-O.

La decisió de fer una eventual pregunta sobre la resposta a la sentència depèn del comitè executiu de la Cambra, que en la seva reunió de dimecres només va acordar la celebració de la segona consulta sobre el personal qualificat.

Durant la presentació del sistema #ConsultesCambra, els líders camerals van explicar que aquestes seran diverses i depenent del quòrum que hi hagi es podria arribar a fer una pregunta cada setmana. Les preguntes estaran obertes durant uns dies, i si en aquesta primera consulta funciona, també es preguntarà sobre quina resposta s'hauria de donar a la imminent sentència. 

Podran votar 380.000 persones jurídiques i cada empresa tindrà només un vot -no com a les eleccions que hi ha empreses que tenen més d'un vot-, tot i que asseguren que algunes preguntes aniran dirigides només a alguns epígrafs, en funció de la qüestió a tractar. Amb tot, aquestes consultes no seran vinculants, en el sentit que "volem saber què opina l'empresariat però això no vol dir que les preguntes ens marquin les accions", assegura Canadell.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat