El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha estimat que l'impacte real d'una aturada de país d'un dia no arribaria al 0,15% del Producte Interior Brut (PIB) i s'hi ha mostrat a favor si hi ha "unitat" de partits i societat civil. Canadell s'ha expressat així en un article a El Punt Avui, on ha explicat que una aturada en resposta a la sentència del procés tindria un "impacte" en el PIB d'entre tres i cinc dècimes si s'allargués entre dos i tres dies i del 0,44% si el seguiment fos total. "No és una xifra desestimable, però no és res comparat amb el 8% anual que els darrers informes del Ministeri d'Economia fixen com a dèficit fiscal amb l'Estat (gairebé un mes de producció total aproximadament)", ha afirmat.

Amb tot, Canadell ha afirmat que el món empresarial "haurà de dir-hi la seva" quan surti la sentència i ha reconegut que decidir com a representant dels empresaris quina ha de ser aquesta resposta "no és fàcil". En aquest sentit, ha explicat que des de la institució han defensat que una aturada no ha de ser bona o dolenta 'per se' sinó que "depèn del que es pretengui i de l'estratègia que hi ha al darrera". "Si és una mesura fruit de la unitat de partits i associacions de la societat civil, i sobretot si hi ha un objectiu i una planificació sobre què fer després, nosaltres hi estaríem probablement d'acord", ha asseverat. En canvi, no ha recomanat fer una aturada "com a reacció en calent i sense coordinació".

El president de la Cambra ha criticat també el posicionament d'algunes patronals en contra de l'aturada perquè frenaria l'economia. "Si el que preocupa altres entitats empresarials és la qüestió econòmica, hauríem d'estar recordant permanentment que és insostenible aquest dèficit fiscal, que, segons l'economista Santiago Niño Becerra, ja arriba als 400.000.000.000 d'euros", ha afirmat.

Per últim, assevera que no es pot aturar l'economia un dia quan els presos ho són "per haver defensat un estat com a única opció per solucionar definitivament aquest dèficit, diu molt poc d'aquells que pretenen defensar l'empresa catalana".