El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat aquest dimecres que serà "exigent" amb el Ministeri de Foment en la Comissió d'Infraestructures de dilluns que ve, que es reuneix per primer cop en vuit anys, perquè compleixi amb les inversions compromeses i que "estan en marxa". 

Com a exemples, ha posat el pont de Castellbisbal, les variants de Vallirana i Gerri de la Sal o els desdoblaments de l'N-II, l'N-240 i l'N-340. Sobre aquestes dues darreres vies i davant la protesta anunciada pels camioners, Calvet ha admès que desviar els vehicles pesants per l'AP-2 no "contenta tothom" però ha reiterat que s'ha posat per davant "la seguretat dels ciutadans i la demanda del territori", que, ha afegit, és "continuada des de fa molts anys".

El conseller de Territori s'ha mostrat disposat a "ajustar" alguns aspectes d'aquesta mesura, com per exemple la reincorporació dels vehicles pesants en el sentit de la marxa. Segons ha afegit, es tracta d'una "demanda específica del sector del transport" que està sobre la taula i que "en pocs dies o setmanes tindrem resolta".

No obstant això, Calvet ha exigit "resoldre definitivament" el dèficit "clamorós" d'inversió en infraestructures i que l'N-240 i l'N-340 es desdoblin per acabar amb els "problemes de seguretat" en aquestes vies. Per tot plegat, el conseller ha recordat que les mesures aprovades per ara són "transitòries" i que "les definitives han de venir de la mà de disposar d'infraestructures correctes i també d'un model de gestió d'altes prestacions, com la vinyeta", ha reivindicat.