CaixaBank ha presentat aquesta matinada als sindicats la seva proposta definitiva en la reunió negociadora de l'ERO, que preveu 6.452 extincions de contracte, 1.839 menys de les previstes inicialment, i la retirada de les forçoses, el que aplana el camí d'un acord amb la representació laboral.

La reunió per negociar aquest ajustament de plantilla va començar el matí d'ahir dimarts i ha seguit aquesta matinada, ja que ha finalitzat el període formal de consultes i les dues parts proven d'arribar a contrarellotge a un acord que eviti l'aplicació d'acomiadaments forçosos. En les últimes hores, empresa i sindicats han apropat posicions i CaixaBank ha posat sobre la taula la seva última oferta, reduint novament la xifra d'extincions de contracte fins a les 6.452, davant les 8.291 anunciades a l'abril, quan va presentar l'ERO després de la seva fusió amb Bankia.

Compensacions econòmiques

A més, segons han informat els sindicats, CaixaBank ha millorat les compensacions econòmiques que rebran les persones que s'acullin a l'ERO i "han retirat definitivament les  sortides forçoses", per la qual cosa totes les baixes seran de caràcter voluntari. Aquesta era una de les mesures que exigia la part sindical per assolir un acord, per la qual cosa l'últim plantejament de la direcció podria facilitar-lo.

Després d'una negociació maratoniana, l'empresa ha situat a la representació laboral a les 10 del matí d'aquest dimecres perquè doni una resposta a la seva última oferta i decideixi si l'accepta o no.

Contrarellotge

Caixabank ha presentat en les últimes 24 hores dues propostes als sindicats. La companyia, inicialment, ha proposat de rebaixar a 6.750 el nombre de sortides previstes per l'ERO davant de les 6.950 que preveien en l'oferta anterior. Aquesta matinada ha proposat 6.452 baixes.

 

Imatge principal, la seu de CaixaBank en Barcelona / Caixabank