CaixaBank i els sindicats han acordat aquest dilluns prorrogar la negociació de l'ERO que va presentar l'entitat fins al 29 de juny amb reunions els dimarts i dimecres fins que s'acabi el termini. Inicialment, el període per negociar la reestructuració de la plantilla del banc acabava aquest dijous, dia 10 de juny, amb aquesta decisió, es donen una mica més de marge per arribar a un acord entre les dues, que ha estat la voluntat principal del banc durant tot el procés. 

Durant la reunió d'aquest dijous, la direcció de CaixaBank, ha mostrat la seva disposició a estudiar fórmules per a la redistribució territorial de l'excedent de personal amb l'objectiu de poder acceptar el màxim nombre de peticions d'adhesió voluntària en aquells llocs on el nombre de persones interessades a sol·licitar el pla de sortides incentivades sigui superior a la quota identificada, sempre d'acord amb les necessitats de negoci.

Així mateix, CaixaBank ha acceptat estudiar la possibilitat de reduir el nombre d'afectats per l'ERO a la xarxa comercial de manera que aquest excés de plantilla faciliti cobrir necessitats com, per exemple, cobertura de baixes de llarga durada, paternitat o maternitat i vacances.

Pel que fa a les compensacions per l'extinció de contractes, la direcció ha sol·licitat a la representació laboral sindical treballar en una proposta assumible per l'entitat i conforme amb la realitat del negoci bancari.

7.605 afectats per l'ERO

En l'última proposta presentada per CaixaBank als sindicats, el banc contemplava un total de 7.605 extincions de contractes i 686 recol·locacions i prejubilacions a partir dels 56 anys. A més, el banc va mantenir el límit màxim d'empleats majors de 52 anys que poden adscriure's al pla d'extincions de contracte, que segueix fixat en el 60%, al·legant que és necessari per a preservar l'equilibri generacional i evitar que totes les sortides es concentrin en el mateix tram d'edat.

Els sindicats, per la seva part, exigeixen al banc que garanteixi la voluntarietat de les adhesions, que redueixi el nombre d'extincions, a més que millori les indemnitzacions i retiri aquest contingent de baixes de majors de 52 anys.  Segons han explicat els sindicats, l'empresa ha quantificat en 4.000 milions d'euros el cost que tindria l'aplicació de les mesures de la representació laboral, la qual cosa consideren excessiu.