El clima polític a Espanya i la investidura fallida de Pedro Sánchez és el tema del dia, també per al sector financer. Durant la presentació de resultats del primer semestre a València, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha valorat negativament la falta d'acord i el fet que no s'hagi pogut formar govern, però assevera que tenen confiança que "es podrà fer".

"La falta de govern no és bona notícia i en aquest aspecte esperem que els representants escollits democràticament per part dels espanyols treballin en les properes setmanes per posar remei a aquesta situació", ha explicat Gortázar. Mentrestant, ha dit, "nosaltres seguirem fent la nostra feina i estem disposats a col·laborar amb el proper govern amb la nostra activitat". 

A més, considera que "seria convenient que hi hagués un acord i evitar eleccions, i espero que ho aconsegueixin, en tinc confiança". En aquest sentit, "els nostres representants han tingut una primera oportunitat per fer govern i ara tenen dos mesos més, hi ha confiança en què es farà". Per últim, "és millor tenir govern que no tenir-lo, però quin i com ha de ser no ens correspon a nosaltres decidir-ho", ha assegurat el banquer.

Finalment, preguntat per si el banc havia decidit alguna cosa sobre el canvi de seu, Gortázar ha asseverat que de moment "no hi ha novetats" i que no es plantegen tornar-la a canviar.