Després del fracàs de les negociacions amb Pablo Iglesias, i del conseqüent fracàs de la seva investidura, Pedro Sánchez ha volgut tornar a la casella de sortida. El president en funcions ha demanat aquest dijous a la nit “tornar al punt d’arrencada i explorar altres camins”. Tot just després ha apel·lat a la responsabilitat dels tres principals partits: el Partit Popular, Ciutadans i Unidas Podemos. S’ha mostrat "profundament decebut" amb Iglesias, a qui ha responsabilitzat de la situació, però s'ha negat a plantejar un escenari de repetició electoral el 10 de novembre.

En una entrevista a Telecinco, hores després de la segona votació, Pedro Sánchez ha defensat: "La meva responsabilitat és formar un govern, i la dels altres partits és desbloquejar la investidura". En diversos moments de l'entrevista ha insistit que els partits de la dreta també s'hi han d'involucrar. "Hi ha motius per no tirar la tovallola, parlar, dialogar i acordar entre les quatre forces polítiques com desbloquejar-ho", ha assegurat.

El candidat socialista ha titllat de "profund error” el posicionament de Podemos en el debat d’investidura, ha recordat que no és el primer cop i ha recorregut al mateix argumentari que al faristol del Congrés dels Diputats. “Espanya no pot tenir un govern paral·lel”, ha sostingut. A més a més, ha reclamat a Pablo Iglesias “respecte” cap a la institució de la presidència del govern després de l’oferta que ha fet en ple debat a l’hemicicle.

Per altra banda, el secretari general del PSOE ha assegurat que el seu “deure” és “defensar l’interès general i plantejar un govern possible”, una premissa que segons ell era incompatible amb les “imposicions” de Pablo Iglesias. “Entre les meves conviccions i el que plantejava el senyor Iglesias, he escollit les meves conviccions”, ha sentenciat un cop més, com ha fet al Congrés.

“És molt important ser conscients que els ciutadans el 28-A ens van dir que era important dialogar i arribar a un acord”, ha assegurat el dirigent socialista. “Jo vull un govern progressista que no depengui de les forces independentistes”, ha afirmat, subratllant que això també involucra el PP i Cs. Malauradament, ha lamentat, la dreta “només ofereix bloqueig”.

S'ha recreat també amb Albert Rivera, aprofitant una nova dimissió en la direcció de Ciutadans. "Pateix una crisi existencial sobre el que ha representat el seu projecte que es diu centrista", ha assegurat. "Un centrista mira cap a la dreta i cap a l'esquerra, i des del 28 d'abril Rivera només té un intermitent, el de la dreta", ha conclòs.