El conseller delegat de BBVA, Onur Genç, ha reconegut aquest dimecres que hi podria haver oportunitats per créixer a Espanya mitjançant una operació corporativa, però l'entitat ha d'analitzar si generen sinergies i valor per als seus grups d'interès."Si podem trobar un punt favorable, farem un tracte. Si no podem trobar-lo, estem extremadament còmodes on som perquè tenim potencial per créixer tant a Espanya com en altres geografies", ha assenyalat aquest dimecres en una conferència organitzada per Bank of America (BofA).

Alhora, el banc ha elevat les previsions de resultats per al conjunt de 2020 gràcies, principalment, a la millora en l'evolució del negoci a Mèxic. D'aquesta manera, a nivell del grup, els ingressos creixeran en el segon semestre respecte al primer, gràcies a la recuperació del crèdit minorista i a la gestió de preus.

De la mateixa manera, BBVA preveu batre les seves expectatives de reducció de costos per a l'any 2020 i reprendre la remuneració a l'accionista, una vegada que s'elimini la recomanació existent per part del Banc Central Europeu (BCE) i es dissipin les incerteses pel coronavirus. El grup avaluarà la millor manera de remunerar aquests, incloent no només dividends, sinó també una possible recompra d'accions.

S'impulsa en borsa després de l'avanç de resultats

Encara que el directiu no ha volgut parlar de xifres, ha recordat que la política de BBVA és repartir entre el 35% i el 40% dels seus guanys en dividends. "No volem allunyar-nos de la política, seguirà intacta, però en combinació o explorant les oportunitats de recompra. És massa primerenc per analitzar-ho, complirem la política i explorarem altres opcions", ha assenyalat Genç.

En el seu discurs davant dels inversors, Genç ha explicat que BBVA afronta els desafiaments de la conjuntura actual des d'una posició de fortalesa, que es concreta en quatre aspectes: la fortalesa i baixa volatilitat del marge net; una sòlida posició de capital i la demostrada capacitat de generar capital orgànicament; una còmoda posició de liquiditat; i la digitalització com a avantatge competitiu.

Després d'anunciar aquestes perspectives positives, BBVA s'impulsava prop d'un 5% en Borsa a mesura que avançava el matí. En concret, els títols de l'entitat s'elevaven un 4,63% a les 11.15 hores, fins a situar-se en els 2,263 euros per acció, situant-se com el segon valor que més pujava de l'Ibex 35, només per darrere d'IAG.

 

Imatge principal: Logotip de BBVA a la seu de BBVA a Madrid. Foto: Europa Press