El BBVA va registrar unes pèrdues de 1.157 milions d'euros durant el primer semestre, una xifra que contrasta amb el benefici de 2.442 milions d'euros corresponent al mateix període de l'exercici anterior. L'entitat atribueix aquesta caiguda al deteriorament del fons de comerç dels Estats Units, on es reconeix un impacte negatiu de 2.084 milions. Per altra banda, el grup ressalta que, entre abril i juny, es van realitzar dotacions extraordinàries per 644 milions arran de la pandèmia.

Malgrat tot, el banc destaca que el seu benefici atribuït el primer semestre –sense tenir en compte el deteriorament als EUA- se situa en els 928 milions, un 62% menys en comparació al mateix període de l'any passat.

Per altra banda, el marge d'interessos durant els sis primers mesos de l'any va incrementar-se un 4,5% interanual, fins als 8.653 milions. Pel que fa a les despeses d'explotació del grup, aquestes van caure un 1,5% durant el primer semestre, fins als 2.549 milions. En total, la xifra bruta de préstecs i bestretes a clients es va incrementar un 1,5%, fins als 400.764 milions.

Segons ha destacat l'entitat a través d'un comunicat, "el BBVA afronta la crisi des d'una posició de fortalesa gràcies a la solidesa dels ingressos, un model de negoci diversificat i una altra capacitat digital". En aquest sentit, assenyala que la ràtio de capital CET1 'fully-loaded' s'ha elevat fins a l'11,22% -quatre dècimes més respecte al març d'aquest any- i la ràtio de morositat es manté estable, en el 3,7%.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat