La multinacional nord-ameriana Amazon ha anunciat que contractarà un total de 800 treballadors per implantar la seva tecnologia més puntera Amazon Robotics als centres logístics de Castellbisbal i el Prat de Llobregat.

De total, 200 treballadors es destinaran en els pròxims dos anys al centre de Castellbisbal, on ja s'utilitza la nova tecnologia, i els 600 restants al nou centre logístic del Prat que començarà a operar el pròxim mes d'octubre i que se sumaran a les 1.500 contractacions ja anunciades per als pròxims tres anys.

Segons ha explicat Fred Pattje, director general d'Amazon Spain Fulfillment, la nova tecnologia, que ja s'aplica a centres logístics d'Amazon als Estats Units, Anglaterra i Polònia, permet, mitjançant uns robots que llisquen per sota de les prestatgeries per moure-les de forma autònoma, incrementar un 50% el nombre d'articles emmagatzemats per metre quadrat, accelerar la preparació de les comandes i estalviar entre 6 i 7 quilòmetres de desplaçaments als operaris.

Castellbisbal

Amazon ha obert un centre logístic a Castellbisbal que donarà suport al nou servei de supermercat Amazon Pantry i que servirà productes de gran consum (alimentació i drogueria) al mercat espanyol i a altres països del sud d'Europa.

El nou centre suma 28.000 metres quadrats i, en l'actualitat, dóna feina a 50 persones, encara que està previst que en tres anys generi uns 200 llocs de treball. El nou servei de supermercat estarà disponible en més de 7.500 municipis. Per ara, Amazon només ofereix aquest servei, que requereix un sistema logístic específic, en altres quatre mercats –els Estats Units, Regne Unit, Alemanya i el Japó–, fet que ratifica l'aposta de la companyia per Espanya.

El Prat

El nou centre logístic d’Amazon al Prat de Llobregat començarà a funcionar el 4 d’octubre. El nou centre logístic representarà una inversió total de 1.200 milions d’euros per part d’Amazon i tindrà una superfície de 63.000 metres quadrats.

La firma de Seattle preveu contractar 1.500 treballadors en els propers tres anys per treballar al centre del Prat i ja ha obert el procés de selecció per incorporar una quarantena de tècnics i directius en àmbits com l’enginyeria, la seguretat o el control de qualitat. 

Segons els responsables d’Amazon, el centre logístic funcionarà a ple rendiment per primer cop coincidint amb el ‘Black Friday’ de finals de 2017.

Martorelles

Amazon obrirà la pròxima tardor un nou centre logístic a Martorelles (Vallès Oriental) que comportarà la creació de 650 llocs de treball en 3 anys. És la quarta instal·lació logística a Catalunya. D'aquesta manera, la companyia vol fer front a l'increment de les seves vendes a Catalunya i en el conjunt d'Espanya així com la creixent demanda a la resta de les seves webs europees, segons ha explicat la multinacional.

L'expansió de la xarxa logística també li permetrà incrementar la seva oferta de productes, que només a Amazon ja acumula més de 160 milions de referències, així com la seva capacitat per donar suport a les milers de pimes que venen els seus articles a través de la seva plataforma oberta a tercers (marketplace).