El nou centre logístic d’Amazon al Prat de Llobregat començarà a funcionar el 4 d’octubre. Així ho ha anunciat el director general d’Operacions d’Amazon a Espanya i Itàlia, Fred Pattje, en una visita a les obres acompanyat pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’alcalde del municipi pratenc, Lluís Tejedor. El nou centre logístic representarà una inversió total de 1.200 milions d’euros per part d’Amazon i tindrà una superfície de 63.000 metres quadrats.

La firma de Seattle preveu contractar 1.500 treballadors en els propers tres anys per treballar al centre del Prat i ja ha obert el procés de selecció per incorporar una quarantena de tècnics i directius en àmbits com l’enginyeria, la seguretat o el control de qualitat. El directiu d’Amazon ha apuntat que la multinacional del comerç electrònic va triar el Prat de Llobregat per ubicar el seu nou centre logístic per la seva “posició estratègica d’entrada a Europa” i pel dinamisme del teixit empresarial català, que representa el 21% de les companyies que treballen amb Amazon del conjunt d'Espanya. 

Segons els responsables d’Amazon, el centre logístic funcionarà a ple rendiment per primer cop coincidint amb el ‘Black Friday’ de finals de 2017.

La felicitació de Puigdemont

Per la seva banda, Puigdemont ha felicitat Amazon per haver triat el Prat de Llobregat com a ubicació pel seu centre logístic i ha coincidit amb Pattje que aquesta zona de l’àrea metropolitana de Barcelona és una “biga mestra” per l’accés als mercats del sud d’Europa. El cap de Govern ha celebrat que la d’Amazon és una “inversió que genera futur i esperança” i ha assenyalat que les obres estan avançant a un “temps rècord”. Puigdemont ha destacat també que el centre logístic és una “porta d’entrada a un futur basat en sectors com les TIC i el comerç electrònic”.

Tejedor ha mostrat també la seva “satisfacció” pel desenvolupament de les obres del centre logístic i ha recordat que l’espai on s’ubicarà “era només un solar el juliol de 2016”. L’alcalde del Prat de Llobregat ha indicat que els terrenys situats al polígon del Mas Blau són un “espai central” en l’àrea metropolitana de Barcelona, que el consistori pratenc volia que es reservessin per a “un bon projecte industrial” com el d’Amazon, que generi llocs de treball de qualitat per als ciutadans del seu entorn