Amazon ha obert un centre logístic a Castellbisbal que donarà suport al nou servei de supermercat Amazon Pantry –que es llança avui a Espanya– i que servirà productes de gran consum (alimentació i drogueria) al mercat espanyol i a altres països del sud d'Europa.

El nou centre suma 28.000 metres quadrats i, en l'actualitat, dóna feina a 50 persones, encara que està previst que en tres anys generi uns 200 llocs de treball. El nou servei de supermercat estarà disponible en més de 7.500 municipis. Per ara, Amazon només ofereix aquest servei, que requereix un sistema logístic específic, en altres quatre mercats –els Estats Units, Regne Unit, Alemanya i el Japó–, fet que ratifica l'aposta de la companyia per Espanya.

Clients prèmium

Amazon Pantry (Rebost), al qual només poden accedir els clients prèmium (per subscripció), amplia les possibilitats dels usuaris per adquirir en el web articles d'alimentació no perible, cura personal, menjar per a animals o productes per a nadó.

Així, elimina l'obligació de fer una comanda mínima i d'haver de comprar grans quantitats d'un mateix producte, com per exemple una llauna de refresc en lloc d'un blíster complet.

Els preus dels articles de gran consum que ofereix Amazon en el seu web igualaran sempre els més baixos del mercat, segons la mateixa font, que ha subratllat que per ara no tenen previst llançar a Espanya Amazon Fresh (que inclou la venda des de la web d'alimentació fresca).

20kg per caixa

El cost d'enviament, tant a la Península com a Balears, serà de 3,99 euros per cada caixa "pantry", en la que l'usuari podrà ficar fins a 20 quilos de productes, l'equivalent a un carro de la compra. "En Amazon sempre estem pensant en noves formes per estalviar temps als nostres clients. Amb Amazon Pantry, poden fer una gran part de la seva compra setmanal en línia, a qualsevol hora i des de qualsevol lloc, sense haver de carregar amb pesades borses o fer llargues cues", ha destacat en un comunicat el director general de Amazon.es, François Nuyts.

Aquest llançament, ha afegit, "il·lustra el nivell d'inversió i la rapidesa amb que estem innovant a Espanya", on va obrir la seva botiga web d'alimentació fa un any. A més, Amazon ofereix a Madrid i Barcelona Primi Now, el seu servei de lliuraments "ultra-ràpides", que inclou productes d'alimentació fresca.

Les instal·lacions de Castellbisbal, situades en un edifici ja existent al Parc Empresarial Can Pelegrí, se sumaran als centres logístics urbans creats per a Primi Now; al centre logístic de San Fernando de Henares (Madrid) i al qual construeix al Prat del Llobregat (Barcelona).