Acord de col·laboració entre Wallbox i Svea Solar per recarregar els cotxes elèctrics amb energia solar. Les dues empreses han arribat a una entesa per impulsar els productes de Wallbox, que es vendran juntament amb l'oferta solar de Svea Solar, per complementar l'ecosistema energètic dels habitatges dels usuaris i permetre que més ciutadans puguin comptar amb un vehicle elèctric amb més facilitat i ajudes. L'acord tindrà efecte a Espanya, Països Baixos, Suècia, Alemanya i Bèlgica. Així doncs, Wallbox, empresa fundada el 2015 a Barcelona, es converteix en la principal solució per donar resposta a la càrrega de vehicles elèctrics per a l'oferta de consum d'aquesta empresa sueca que compta amb 900 treballadors repartits entre els països mencionats anteriorment.

L'empresa catalana és la proveïdora líder de solucions de càrrega i gestió d'energia per a vehicles elèctrics en tot el món. Mentre que l'empresa de Suècia, sòcia del gegant també suec Ikea, és una de les empreses de tecnologia neta de més ràpid creixement a Europa, més enllà de ser l'empresa més gran d'energia solar del país nòrdic. Tots els carregadors AC de Wallbox venen de sèrie amb Eco-Smart, el programari de gestió d'energia de l'empresa que permet als usuaris que tenen una instal·lació fotovoltaica a casa carregar el vehicle elèctric amb energia sostenible produïda per ells mateixos. A través de l'aplicació de Wallbox, els usuaris poden triar carregar el seu vehicle energètic amb energia 100% verda procedent de la seva instal·lació fotovoltaica domèstica, o combinar l'excés d'energia solar amb la xarxa.

Espanya, un territori clau

Són dos els elements que eleven Espanya a una categoria de rellevància màxima pel que fa al sector de l'energia solar. D'una banda, el territori espanyol és una de les zones amb més hores solars a tota Europa, i de l'altra, ha eliminat l'impost solar. Aquest, de fet, és un aspecte "destacat" segons les companyies, ja que des del 2018 l'estat espanyol no compta aquesta taxa. Això pot incentivar la instal·lació de panells solars tant pel consum d'un particular com per satisfer necessitats d'un col·lectiu més ampli.

Les valoracions d'ambdues empreses sobre l'acord establert

"Amb el dràstic augment dels preus de l'energia veiem un gran interès entre els nostres clients per ser més autosuficients per mitjà de fonts d'energia neta", ha assegurat el director executiu de Svea Solar, Erik Martinson. "A través d'aquesta associació podrem oferir al mercat una solució intel·ligent en què el cotxe es carrega al moment adequat, quan el consum a la casa és baix i el sol brilla", ha afegit Martinson. De l'altra banda, Masud Rabbani, el cap de negocis de Wallbox, ha mencionat la "reducció" de la petjada climàtica i la reducció de pressió sobre la xarxa elèctrica. "Això ajuda a estalviar els usuaris", ha relatat Rabbani que s'ha mostrat "molt satisfet" per l'acord amb l'empresa sueca.