Els carrers de Barcelona es convertiran aquesta abril en una sort de passeig de la fama de Hollywood. Serà per culpa del BCN Film Fest, que aquest any celebra el seu setè aniversari amb una bona colla de representants internacionals del món del cinema. Cares conegudes com François Ozon, Omar Sy, Penelope Wilton, Nadia Tereszkiewicz, Rebecca Marder i Wim Wenders, el convidat d'honor del certamen, seran a la ciutat com a convidats, però la que de moment ha despertat més entusiasme entre el públic ha estat la notícia de la presència de Susan Sarandon al festival. L'actriu hi serà per parlar dels 32 anys de Thelma & Louise, la mítica pel·lícula de Ridley Scott del 1991 que va protagonitzar al costat de Geena Davis i per la qual ambdues van estar nominades a l'Oscar.

“És una pel·lícula capdavantera pel que fa a la denúncia de la violència masclista, un tema que continua a l’ordre del dia”, ha lamentat Conxita Casanovas, directora del festival, i també ha anunciat que els assistents tindran la possibilitat de debatre amb Sarandon en un col·loqui posterior a la projecció. El públic també tindrà la oportunitat d'interactuar amb Omar Sy, guanyador del Premi Cèsar francès i que presentarà Padre y Soldado, una pel·lícula sobre llaços familiars i herois oblidats. La setena edició del BCN Film Fest, prevista del 20 al 28 d’abril i amb la projecció de superar els 17.000 assistents de l'any passat, comptarà amb 70 pel·lícules, entre les quals hi ha 21 estrenes mundials, 2 internacionals, 17 espanyoles i 11 catalanes. Cesc Gay, Empar Moliner i Vicky Luengo seran els encarregats de formar el jurat.

thelma and louise

Un BCN Film Fest amb 70 pel·lícules en cartellera

El director francès François Ozon presentarà la pel·lícula Mi crimen, el seu darrer film, que inaugurarà l'edició d'enguany del Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi. Ozon vindrà acompanyat de les actrius Nadia Tereszkiewicz, guanyadora del Cèsar a millor actriu revelació per La gran juventud, i de Rebecca Marder. Per altra banda, també serà a Barcelona Penelope Wilton, actriu de teatre, de sèries com Downton Abbey i de films com Las chicas del calendario, que serà una altra de les figures convidades al festival per presentar El viaje de Harold, una adaptació del bestseller homònim de Rachel Joyce.

L'única pel·lícula espanyola que competeix en aquesta edició del BCN Film Fest és la catalana Un cel de plom

L'única pel·lícula espanyola que competeix en aquest BCN Film Fest és la catalana Un cel de plom, dirigida per Miquel Romans i amb Nausicaa Bonnín en la pell de Neus Català, catalana supervivent del camp de concentració nazi de Ravensbrück. Entre els nous títols de la programació del festival, a la Secció Oficial de la competició també destacan Los colores del incendio, adaptació de la novel·la de Pierre Lemaitre i amb guió del mateix escriptor; el film A bit of light, un drama íntim sobre l’alcoholisme, la maternitat i la redempció protagonitzat per la oscaritzada Anna Paquin i Ray Winstone; Rebel, d’Adil El Arbi i Bilall Fallah, que presentaran un thriller d’acció que retrata la guerra de Síria; i The lost king, una comèdia dramàtica d’Stephen Frears basada en fets reals que compta amb Sally Hawkins i Steve Coogan al repartiment.

Un cel de plom
Nausicaa Bonnín es posa en la pell de Neus Català al cinema.

Fora de la competició, s’incorporen al festival La manzana de oro de Jaime Chávarri; el western El cazador de recompensas protagonitzat per Christoph Waltz, Willem Dafoe i Rachel Brosnahan; Las Cícladas: escapada de amigas, una comèdia amb Kristin Scott Thomas; Beau tiene miedo, la nova pel·lícula d’Ari Aster que protagonitza Joaquin Phoenix; i Esperando a Dalí, una comèdia romàntica que barreja gastronomia d’avantguarda amb la Cadaqués dels anys setanta i que compta amb l’assessorament de Ferran Adrià. Per la seva banda, la secció Art a Cinema projectarà Frida Kahlo, un documental que repassa la vida de l’artista; Isabel II: retrato de una reina; i Mary Cassatt: pintando la mujer moderna.