Sónar Calling GJ273b és una iniciativa del Sónar per transmetre per ràdio 33 peces de música i so de 10 segons a un exoplaneta potencialment habitable, l'Estrella de Luyten b (també anomenat GJ273b), que se situa a 12,4 anys llum de la Terra (més de 120 bilions de quilòmetres). Els promotors de la iniciativa creuen que la resposta podria arribar d'aquí a un quart de segle, quan el Sònar compleixi 50 anys. El projecte s'ha dut a terme amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), el centre de recerca que estudia tots els aspectes relacionats amb l'espai i les ciències espacials, i el METI International (Messaging Extraterrestrial Intelligence), una organització d'investigadors que defenen un contacte proactiu amb els extraterrestres

Les primeres transmissions ja es van enviar els dies 16, 17 i 18 d'octubre mitjançant l'antena del EISCAT, situada a Tromsø (Noruega). A l'abril està prevista una segona onada de transmissions. L'Estrella de Luyden ha estat triada perquè és l'estrella més propera amb un exoplaneta potencialment habitable conegut. Els artistes que participen en la iniciativa Sónar Calling GJ273b i que han preparat els 33 missatges són: Autechre, Richie Hawtin, Carsten Nicolai, Modeselektor, Laurent Garnier, Holly Herndon, Matmos, Jean-Michel Jarre, Nina Kraviz, The Black Madonna, Kate Tempest, Kode 9, Laurel Halo i Daito Manabe.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat