El napolità Liberato va ser un dels encarregats d’omplir, a poc a poc, el Sónar Dia de divendres. Multitud d’italians emocionats es van concentrar al SonarHall per veure un dels artistes que dominen la música urbana italiana. Un nou artista anònim que, sens dubte, va ser gran descobriment del públic català. No van ser pocs els que van quedar captivats pel treball del misteriós napolità, i la jornada va començar a prometre bon nivell des de primera hora de la tarda.

Poc després que ho fes Liberato, i al mateix escenari, la catalana Rosalía omplia de gom a gom el seu concert. Just a les portes de presentació del seu nou àlbum, l'artista va aprofitar l'oportunitat per presentar els nous temes del seu últim treball. Rosalía, coneguda per la seva popular reinterpretació de la música flamenca, va començar el concert amb Malamente, l'únic tema ja públic del nou CD. Si bé aquest petit tast del qual serà l'àlbum va despertar els dubtes entre els seus seguidors per saber si Rosalía aparcava el folklore per evolucionar cap a ritmes més urbans, va deixar clar al llarg del concert que les seves arrels són i seran sempre lligades al flamenc. Un dels que segurament és un dels millors concerts de l'edició del Sónar 2018 va patir, però, algun problema de so que feia que els tons greus s'enduguessin la veu de la cantant. Així i tot, l'acurat espectacle, la bona sintonia sobre l'escenari entre l'artista i el seu col·laborador el Guincho i les meravelloses coreografies de les ballarines van convertir el concert en gran esdeveniment del Sónar Dia.

Rosalía Sónar 2018/Carlos Gil-Vernet

Rosalía oferia un dels converts més únics del Sónar 2018 / Carlos Gil-Vernet

Ólafur Arnalds, vingut d’Islàndia, va emplenar l’auditori del SonarComplex. L’experimentació amb la música clàssica moderna va oferir als assistents un concert apte per al recolliment, que convidava a seure i deixar-se endur per les melodies interpretades sobre l’escenari, una música només instrumental que, a vegades, recordava a la dels seus famosos compatriotes Sigur Rós. El piano tocat per Arnalds es fusionava amb els instruments de corda que l’acompanyaven i que, juntament amb les bases electròniques, proporcionaven un viatja auditiu cap a l’imaginari d’aquest jove compositor.

La nit va començar amb presses per veure Gorillaz

Aviat la gent va començar a abandonar el recinte del Sónar Dia per arribar a temps de veure començar el concert d'uns dels grups estrella del cartell del Sónar Nit. Gorillaz tocaven a les 10 del vespre a l'escenari SonarClub, una hora poc prudent tenint en compte que per primer cop, les sessions de dia i de nit s'han encavalcat amb els horaris. Un cop superades les cues per sortir i entrar als dos recintes diferents, el concert del mític grup anglès es convertia en el punt àlgid de la festa. A sobre de l'escenari, el cantant Damon Albarn, vestit amb un jersei groc i acompanyat per tot el seu equip de treball, oferia amb passió un concert memorable tant per als seus seguidors més fidels com per als nouvinguts. Entre els temes més coneguts i clàssics del grup, es van intercalar la majoria de cançons que compondran el seu nou àlbum, que serà presentat el 29 de juny. L'espectacle, de gran càrrega emotiva per a la majoria del públic estava acompanyat de la projecció d'una de les senyes d'identitat de Gorillaz: els personatges creats pel cofundador de la banda Jamie Hewlett. A part, la bona simbiosi i alegria que es transmetien entre tots els músics dalt de l'escenari va deixar clar que Gorillaz, més que un grup de música, és un gran grup d'amics. Finalment, Albarn no va voler desaprofitar l'ocasió per entregar-se al seu públic i baixar a abraçar als seus seguidors que el portaven a coll i bet mentre ell interpretava l'últim tema d'aquest llegendari concert.

Gorillaz Sónar 2018/Sergi Alcàzar

L'ambient festiu va acompanyar tot el concert dels Gorillaz/Sergi Alcàzar

Un dels DJ d'electrònica que més eufòria podia despertar al festival és Bonobo, també vingut d'Anglaterra. Aquells que arribaren abans d'hora a veure la seva sessió, van poder descobrir –si no és que ja el coneixien– el treball de l'holandès Young Marco, una bona sorpresa per començar a escalfar motors abans de veure Bonobo. L'electrònica més tranquil·la i pausada de l'artista anglès va repetir-se com un mantra durant la seva sessió. Així i tot, per aquells que es cansessin i necessitessin una mica d'energia Techno, els Modeselektor començaven a tocar 20 minuts després que ho fes Bonobo, una bona oportunitat per combinar en poc temps dos dels artistes ja populars a les nits barcelonines.

Diplo Sónar 2018/ACN

Diplo va oferir la seva millor electrònica/ACN

Els ritmes electrònics nord-americans van protagonitzar la darrera gran sessió del Sónar de divendres amb Diplo. Partint de la base dels grans temes de la música pop anglosaxona del moment, Diplo va aconseguir, com ja és usual en ell, transformar-los en una gran sessió que animava a tots els assistents i permetia carregar l’energia per a les darreres hores de la jornada. El divendres és, al cap i a la fi, només l’equador d’un dels grans esdeveniments musicals d’Europa.