Seria una llàstima que el Primavera Sound acabés marxant. Gentrificat i ple d'estrangers, pocs esdeveniments representen millor l'essència de la ciutat de Barcelona. També perquè des de fa 20 anys ens ve regalant concerts d'aquells per guardar per sempre a la memòria. Ahir, última jornada del primer cap de setmana d'un festival que ha anat del no assolit a l'excel·lent en tres dies, va passar amb les actuacions de Gorillaz, Nick Cave i, quin final tan sensacional, el raper nord-americà Tyler, The Creator. Sense oblidar-nos del recital matiner que va protagonitzar un Ferran Palau que si fos guiri tocaria a les 11 de la nit davant d'unes quantes milers de persones i no a les sis de la tarda en front dels pocs catalans que han comprat l'abonament d'enguany. Visc en Kevin!

🌼 Primavera Sound 2022: tot el que has de saber del festival
 

🥳 5 dades curioses de la història del Primavera Sound
 

El ball del Gorillaz

Gorillaz, que tornaven a Barcelona després d'haver passat pel Sónar l'any 2018, ha encès aquest dissabte el Primavera Sound en un dels grans concerts d’aquesta jornada amb el seu ‘electro pop’, rock alternatiu i hip hop. El grup, liderat per Damon Albarn, que de nou i com és habitual en totes les seves gires, ha comptat amb convidats de luxe, en aquest cas artistes de la magnitud de Mos Def o De la Soul, dues veritables llegendes del rap, ha repassat els seus grans èxits a l’escenari d’Estrella Damm. Hits com ‘Feel Good Inc.’, ‘Rhinestone eyes’ o ‘On melancholy hill’ han posat banda sonora a una de les actuacions més multitudinàries d’aquest dissabte al Parc del Fòrum. El públic ha corejat els temes del grup que ha estat fidel al seu estil divers en gèneres i a la seva estètica, projectant les imatges del grup virtual fet per animació.

Damon Albarn i els seus Gorillaz han estat un dels protagonistes del dissabte al Primavera Sound
Damon Albarn i els seus Gorillaz han estat un dels protagonistes del dissabte al Primavera Sound. EFE

Un mite al Fòrum

Nick Cave ha arribat al Primavera Sound un any després de publicar un disc de cares B i rareses: B Sides & Rarities: Part II: Nick Cave & The Bad Seeds, àlbum que se suma a una fulla de serveis on trobem títols antològics com Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus de l'any 2004 o els ja més clàssics From Her To Eternity, de l'any 1984, o Let in love, del 94. En la mateixa línia que el concert de fa quatre anys, un 2018 en què Cave ja va ser al Primavera Sound, s’ha mostrat molt proper al públic mesclant la seva vessant més de rock contundent amb la més melancòlica. Des de l’escenari Pull & Bear, el músic, escriptor, actor i compositor de cinema australià ha interpretat alguns dels seus clàssics com ‘Red right hand’, ‘O children’, ‘Into my arms’ o ‘Bright horses’. En diverses ocasions, el cantant s’ha apropat al màxim al públic que estava a primera fila agafant-los les mans i cantant-los directament a ells. Un mite que ha mesmeritzat el Fòrum una vegada més. 

👥 Els 10 artistes que no et pots perdre al Primavera Sound 2022
 

483fff858a038cff0f7f3ea87d41271d245f01ec
Nck Cave ha mesmeritzat el públic del Primavera Sound

El creador

L'última nit del primer cap de setmana del Primavera Sound 2022 ha terminat amb un concert memorable, el que ha ofert el raper nord-americà Tyler, The Cretor, nom fonamental per entendre el hip hop en les últimes dècades. Membre fundador del col·lectiu Odd Future, en solitari ha facturat àlbums tan essencials com Goblin (2011), Wolf (2013), Cherry Bomb (2015) i molt especialment la triologia conformada per Flower Boy (2017), Igor (2019) Call Me If You Get Lost (2021). Amb una posada en escena es-pec-ta-cu-lar, el rimador californià ha regalt al públic un recital on no han faltat imperdibles del seu repertori com 'Boredom', 'See you again', 'Earfquake' o 'I Think'.