Després de tres anys sense Primavera Sound, de dos ajornaments per culpa de la crisi de la pandèmia, de conflictes amb l'Ajuntament de Barcelona i d'anunciar que l'any que ve tindrà també una edició a Madrid, el festival més gran de Barcelona torna amb dos caps de setmana i moltes jornades de música en diferents espais de la ciutat. Lluny queda aquell festival en què la programació durava d'un a tres dies: aquest Primavera Sound 2022 suma ja 20 anys als escenaris, i per això ha programat més de mig miler d'actuacions del 2 al 12 de juny. Com en altres edicions, el festival començarà amb el seu ja tradicional Primavera a la Ciutat, que comptarà amb 200 actuacions repartides en una quinzena d'escenaris ubicats per tota Barcelona. Quins concerts hi haurà al Primavera a la Ciutat 2022 i amb quins horaris? Com aconseguir entrades?

🌼 Primavera Sound 2022: tot el que has de saber del festival de Barcelona
 

🥳 5 dades curioses sobre la història del Primavera Sound
 

Els primers concerts del Primavera Sound 2022

El dimecres 1 de juny ja hi haurà els primers concerts del Primavera a la Ciutat 2022. Serà als escenaris de la sala Upload i del Poble Espanyol. En aquesta segona ubicació, el grup que donarà el tret de sortida al Primavera Sound 2022 serà The Linda Lindas, una band girl en tota regla que pregona el punk adolescent, hereva del Riot grrrl que van abanderar les Bikini Kill, de qui van ser teloneres i que acaba de suspendre la seva actuació en el marc del festival. Wet Leg s’estrena al territori i tocarà després de The Linda Lindas —les britàniques han arrasat a Regne Unit i arriben a Barcelona disposades a presentar-se oficialment—, igual que Teto Preto i Rina Sawayama. A la Upload signaran les seves interpretacions De1l Girlz x Dani RevKOKOKO!DJ Travella i Tayhana.

The Linda Lindas - primavera sound
The Linda Lindas ha sigut teloner de Bikini Kill. / Primavera Sound

Artistes desdoblats a la ciutat

No és només que alguns caps de cartell facin doblet i toquin els dos caps de setmana del Primavera Soud 2022, sinó que alguns d'ells també faran actuacions en el marc del Primavera a la Ciutat. Interpol, Phoenix, Jorja Smith o Beck es mouran del Fòrum en algun moment per interpretar un espectacle musical més discret —i més íntim, inclús— en algun dels 15 escenaris repartits per la ciutat.

👥 Els 10 artistes que no et pots perdre aquest Primavera Sound
 

El mateix passarà amb les sessions de Dj's reconeguts que podran fer ressonar les seves sessions en una sala, lluny de l'aire lliure que caracteritza l'escenari massiu del Primavera, com Evian Christ, Gilles Peterson, Goldie, Peach o John Talabot, i encara hi haurà moltes més bandes que signin un parell d'actuacions en el marc del festival, com Jawbox, Slowdive o The Magnetic Fields. A nivell nacional, els artistes també tindran el seu moment de glòria al Primavera a la Ciutat. Power Burkas, Ariox, Maria Jaume, El Petit de Cal Eril o Yung Beef seran propostes més properes que ompliran els espais d'orgull local.

primavera sound mòbils ACN
Es preveu que el festival reuneixi fins a 220.000 persones com a mínim, el rècord d'assistència del 2019. / ACN

En quines sales se celebra el Primavera a la Ciutat 2022?

A banda del Parc del Fòrum, on es concentrarà la part més massiva del festival, hi haurà 15 escenaris que s'ubicaran en 13 sales o espais de Barcelona: Poble Espanyol, sala Upload, La Tèxtil, Razzmatazz (sala 1 i 2), Sala Apolo i la (2), Paral·lel 62 (antiga Barts), RED58, Sidecar, Sala Vol, La Nau, CCCB (Day Pro) i Bóveda. 

🚍 Guia del Primavera Sound 2022: horaris i com arribar-hi
 

On comprar entrades pel Primavera a la Ciutat 2022?

Podran accedir a qualsevol concert programat en el marc del Primavera a la Ciutat totes aquelles persones que tinguin els abonaments del Weekend 1, del Weekend 2 o del Weekend 1 i 2. En aquest cas, no hi haurà cap sobrecost, sinó que totes les actuacions estan incloses en l'abonament, fins completar el 85% de l'aforament de cada espai segons l'ordre d'arribada. La resta de l'aforament, el 15%, es posarà a la venda pel públic general, tingui abonament o no, a través de la plataforma DICE. Cal tenir en compte, a més, que els qui ja tinguin entrada l'han d'enllaçar a través de l'app AccesTicket, ja que sense fer-ho no es podrà entrar al recinte.