El festival més gran de Barcelona —i de Catalunya—, el Primavera Sound 2022, està a punt d’estrenar nova edició amb un doble cap de setmana —i els seus corresponents dies entre setmana— que no deixarà ningú indiferent: s’ha fet un desplegament que comptarà amb més de 400 artistes que protagonitzaran 500 actuacions repartides entre el Parc del Fòrum, diferents sales i espais de Barcelona i la platja de Sant Adrià de Besòs. L'objectiu és clar: el Primavera Sound es vesteix de gala per celebrar els seus 20 anys. Si es preveuen els mateixos assistents, com a mínim, que en l'edició del 2019 —l'última en celebrar-se abans de la pandèmia—, Barcelona s'omplirà molt i ràpid: aquell any el festival va batre rècord d'assistència amb un públic que va arribar a l'escandalosa xifra de 220.000. Així, aquest juny el Primavera Sound 2022 tornarà a donar guerra i a engegar el teixit musical i alternatiu de la ciutat. Com arribar als diferents recintes? Quins són els horaris dels concerts de dia i de nit? T'expliquem tota la informació perquè no et perdis cap actuació i puguis tornar a casa sense problema.

🌼 Primavera Sound: tot el que has de saber del festival de Barcelona
 

EuropaPress 1297497 festival primavera sound 2017
220.000 persones van gaudir del Primavera Sound del 2019. / Europa Press 

On i quan se celebra el festival?

Aquest any el Primavera Sound se celebra del 2 al 12 de juny. Durant dos caps de setmana seguits s'aplegaran la gran majoria de les actuacions al Parc del Fòrum, tot i que s'ha tornat a apostar pel Primavera a la ciutat, que ha programat actuacions més enllà del cap de setmana i més descentralitzades, repartint el festival per diferents sales i espais de la ciutat, com la Razzmatazz, el Sidecar, el Poble Espanyol, La Nau, Apolo, el Jamboree o Luz de gas. Tots aquests concerts estan programats del 5 al 8 de juny per fer d'empalmament dels dos grans caps de setmana. La cloenda de l'edició acabarà amb un Brunch-on the Beach el diumenge 12 de juny a la platja de Sant Adrià de Besós, amb la força de l'electrònica d'Amelie Lens, Nina Kraviz o Peggy Gou, entre molts altres.

Com arribar al Fòrum?

Hi ha moltes maneres d’arribar al Parc del Fòrum, sobretot amb transport públic. Hi haurà fins a sis línies de TMB que operaran de 6.30h a 23.15h aproximadament: l’H16, l’H14, el 7, el 136, el V31 i el 143. A banda d’aquests busos, l’organització del festival posarà un bus llançadora gratuït que farà el trajecte Parc del Fòrum-Plaça Catalunya i Plataforma marina-Plaça Catalunya (dijous de 00h a 5h; divendres de 2h a 5h i dissabte de 4h a 7h). Si s’opta pels busos nocturns, de 23h a 6h, són l’N6 i l’N7.

🥳 5 dades curioses de la història del Primavera Sound
 

El tramvia (línia T4) tindrà servei ininterromput els dies 2, 3,4, 9, 10 i 11, és a dir, els dos caps de setmana de dijous a dissabte; l’estació és la de Fòrum i té correspondència amb la línia groga del metro, la L4; la parada de metro propera al Parc del Fòrum és El Maresme-Fòrum (sortida Rambla Prim). Una altra opció pot ser anar amb bicicleta, ja que el festival posarà a disposició un servei gratuït amb vigilància durant les hores que se celebri el Primavera Sound i assistència tècnica per petites reparacions. L’espai per guardar la bicicleta s’ha de reservar i els usuaris hauran de dur el seu propi cadenat. A més, també hi ha unes 8 estacions del Bicing properes al recinte.

Amaia Primavera Sound ACN
Amaia repetirà en aquesta edició del Primavera Sound. / ACN

Horaris dels concerts

Tots els horaris i timings dels concerts que es podran viure al Primavera Sound 2022 ja estan disponibles, així com el lloc on es desenvoluparà cada actuació entre el 2 i el 12 de juny a tots els espais de la ciutat que acullen el festival —també les sales emmarcades dins del Primavera a la ciutat—. Els escenaris Cupra, Binance, DICE, Estrella Damm, Auditori Rockdelux, NTS, Ouigo i Plenitude, entre altres, seran els que lideraran aquestes dues setmanes de música i gresca, en què veurem desfilar artistes de la talla de Pavement, Dua Lipa, Tame Impala, The National, The Strokes, Lorde, Rigoberta Bandini, Manel, Sen Senra o Alizzz. Es poden consultar tots els horaris en aquest enllaç

👥 Els 10 artistes que no et pots perdre aquest Primavera Sound 2022