Si hem de fer cas al nombre de nominacions, Oppenheimer està destinada a triomfar amb magnificència en la pròxima edició dels Oscars 2024. La pel·lícula dirigida per Christopher Nolan parteix com a gran favorita de la nit com la més nominada, amb representació en 13 categories dels premis de Hollywood, i la satisfacció d'haver-se emportat grans reconeixements en guardons internacionals com els Bafta o els Globus d'Or. En aquest sentit, tot fa presagiar que la pel·lícula sobre el científic americà i pare de la bomba atòmica arrasarà als Premis Oscar, però què diuen les prediccions dels Oscars?
 

🔴 Oscars 2024, DIRECTE | Horari de la gala i última hora de la catifa vermella

🎬 Guanyadors dels Oscars 2024: tota la llista de pel·lícules i artistes

 

Les categories més importants dels Oscars són les dues interpretacions protagonistes de millor actor i millor actriu, així com la joia de la corona: la millor pel·lícula. Aquest any no hi ha una clara favorita, però sí diverses opcions cinematogràfiques que podrien donar la sorpresa i alçar-se amb l'estatueta més cotitzada d'una nit que tornarà a comptar amb Jimmy Kimmel com a mestre de cerimònies. Entre les possibles guanyadores estan el duo titànic Oppenheimer i Barbie —que ha perdut força els últims mesos—, Pobres criaturas, La zona de interés, Los que se quedan, American Fiction, Los asesinos de la luna, Anatomia d'una caiguda, Vidas pasadas i Maestro. Però encara no està res clar.

anatomia d'una caida pelicula 657068e9f2dc2

Segons la crítica i els experts, qui té més opcions d'emportar-se l'estatueta de millor pel·lícula és Oppenheimer, que ja s'ha coronat amb grans premis anteriorment, encara que Anatomia d'una caiguda també arriba trepitjant fort, amb una pujada gradual que l'ha portat a considerar-se com una de les clares favorites. La proposta de Nolan encaixa perfectament en tot allò que adoren els membres de l'Acadèmia: una espècie de biopic que se centra en un tema històric rellevant per als Estats Units i amb un argument que humanitza la seva responsabilitat. I, a més, amb interpretacions estel·lars que també competeixen per endur-se guardó. D'altra banda, la cinta de Justine Triet ha demostrat la seva gran qualitat cinematogràfica, cosa que ha fet que la crítica s'hagi rendit als seus peus. I encara una altra podria competir seriosament per a la millor pel·lícula: Pobres criaturas de Yorgos Lanthimos, amb una sàtira bellíssima que es proposa reflexionar sobre tots els estereotips associats a les dones.

La proposta de Nolan encaixa perfectament en tot allò que adora l'Acadèmia: una espècie de biopic que se centra en un tema històric rellevant per als Estats Units i amb un argument que humanitza la seva responsabilitat

Qui sembla bastant probable que no aconsegueixi emportar-se el guardó és Barbie, que encara que va començar la temporada convertida en una de les pel·lícules favorites i es va convertir en el film més taquiller de la història, la seva empremta s'ha anat apagant a mesura que passaven els mesos i s'anaven presentant altres propostes. Los asesinos de la luna, l'última de Scorsese, tampoc no sembla tenir gaires opcions de guanyar, ja que la seva rebuda tampoc no ha estat massa celebrada, igual que el Maestro de Bradley Cooper, que ha passat una mica desapercebuda. La resta de pel·lícules es mouen entre la subjectivitat i l'última voluntat de l'Acadèmia de Hollywood.

Qui guanyarà l'Oscar a millor actriu i millor actor?

Si la categoria de millor pel·lícula està bastant renyida, les interpretacions potser estan una mica més igualades, amb algun candidat que sobresurt per sobre de la resta. Aquest any, opten a millor interpretació actors i actrius veterans que s'entremesclen amb alguns que trepitjaran la catifa vermella com a nominats per primera vegada. Per exemple, Carey Mulligan o Colman Domingo, ambdós nominats a millor interpretació protagonista, que es veuran les cares amb rostres populars dels Oscars com Annette Bening o Bradley Cooper. Tanmateix, sembla que cap d'aquests no serà qui reculli l'estatueta durant la cerimònia de lliurament, que se celebra aquest diumenge al Dolby Theater.

Margot Robbie i Ryan Gosling a barbie. Foto: Warner Bros

No sembla haver-hi cap dubte que quina actriu s'alçarà com a millor actriu de l'any. Emma Stone té totes les paperetes per aconseguir el seu segon Oscar pel seu paper a Pobres criaturas, interpretant una extraordinària Bella Baxter amb una interpretació majúscula. Passa una mica el mateix amb Cillian Murphy, que es perfila com el favorit per estrenar-se a Hollywood per posar-se a la pell de Robert Oppenheimer, l'inventor de la bomba atòmica, en una pel·lícula frenètica en la qual Murphy passa per diversos estats interpretatius. Tanmateix, en les últimes travesses també ha començat a ressonar el nom de Paul Giamatti, que podria aconseguir la seva segona estatueta pel seu paper protagonista a la faula Los que se quedan. I és que aquests tres noms van recollir estatueta als Globus d'Or.

🟠 On veure les pel·lícules dels Oscars 2024: de Netflix a Movistar i HBO
 

🟠 Aquestes són les 9 pel·lícules amb més Oscars de la història de les estatuetes
 

Altres dels noms que sonen com a guanyadors són Robert Downey Jr. (Oppenheimer) com actor de repartiment i Da'vine Joy Randolph (Los que se quedan) com actriu de repartiment, mentre que Christopher Nolan sembla ser el favorit per emportar-se la millor direcció, competint amb grans tòtems com Martin Scorsese o Yorgos Lanthimos. I què passarà amb La societat de la neu? Tot apunta a què la pel·lícula de J.A. Bayona es quedaria a les portes d'aconseguir l'Oscar a millor pel·lícula internacional, categoria en la qual La zona de interés parteix com a clara favorita.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!