D'aquí poc podrem tornar a gaudir de la gala de premis cinematogràfics amb més renom del moment: els Premis Oscar 2024, també coneguts com a Academy Awards. Si tens ganes de veure les pel·lícules nominades per a poder arribar a la gala sent tot un expert, et portem una llista perquè sàpigues on veure de les pel·lícules dels Oscars que més èxit i expectació estan generant entre els cinèfils.


🔴 Oscars 2024, DIRECTE | Horari de la gala i última hora de la catifa vermella

🎬 Guanyadors dels Oscars 2024: tota la llista de pel·lícules i artistes

 

On veure les pel·lícules dels Oscars 2024

Oppenheimer

Oppenheimer és la pel·lícula més recent del reconegut director Christopher Nolan, que anteriorment ja havia dirigit èxits com Interestel·lar o Origen. És de les pel·lícules amb més nominacions, amb un total de 13 candidatures on destaca l'Oscar a millor pel·lícula, millor director i millor actor per Cillian Murphy.

 • Sinopsi: Durant la Segona Guerra Mundial, el tinent general Leslie Groves designa el físic J. Robert Oppenheimer per a un grup de treball que està desenvolupant el Projecte Manhattan, l'objectiu del qual consisteix a fabricar la primera bomba atòmica.
 • On veure-la?: la pel·lícula es pot veure en línia a través de Movistar Plus. També pots llogar-la o comprar-la a Rakuten TV, Apple TV, Amazon Prime, Microsoft, Filmin i Google Play.
oppenheimer
Cillian Murphy i Tom Conti a Oppenheimer. Foto: Universal Pictures

Pobres Criaturas

Pobres Criaturas, de Giórgos Lánthimos, és la segona preferida dels Premis Oscar 2024 amb un total d'11 nominacions. Entre elles també destaca la candidatura a millor pel·lícula, millor director i millor actriu per Emma Stone. 

 • Sinopsi: El Dr. Godwin ressuscita la jove Bella Baxter perquè aprengui al seu costat. No obstant això, ella es fuga en companyia d'un advocat en una aventura a través dels continents. Lliure dels prejudicis de la seva època, es manté ferma en el propòsit de defensar la igualtat i l'alliberament.
 • On veure-la?: Actualment, la pel·lícula només es pot veure als cinemes. 
Emma Stone a Pobres Criaturas. Foto: Searchlight Pictures
Emma Stone a Pobres Criaturas. Foto: Searchlight Pictures

Los asesinos de la luna

La pel·lícula de drama criminal dirigida per Martin Scorsese és la tercera preferida dels Premis Oscar 2024 amb 10 nominacions. També és una de les nominades a millor pel·lícula i millor director. 

 • Sinopsi: A la dècada de 1920, els membres de la tribu de nadius americans del comtat d'Osage, a Oklahoma, són assassinats quan es troba petroli a les seves terres, i l'FBI decideix investigar.
 • On veure-la?: La pots veure online per Movistar Plus o comprar-la a Apple TV, Google Play, Rakuten TV, Microsoft o Amazon Prime. 
Robert De Niro, Leonardo DiCaprio i Lily Gladstone a Asesinos de la luna. Foto: Paramount Pictures
Robert De Niro, Leonardo DiCaprio i Lily Gladstone a Asesinos de la luna. Foto: Paramount Pictures

Barbie

Si hem de destacar una pel·lícula del 2023, està clar que Barbie ha sigut la més taquillera i esperada de l'any. La pel·lícula dirigida per Greta Gerwig s'ha quedat sense dues nominacions que es donaven per suposades: la candidatura a millor director i a millor actriu per Margot Robbie. Tot i això, es presenta com una de les grans preferides amb la nominació a millor pel·lícula i a millor actor per Ryan Gosling

 • Sinopsi: Després de ser expulsada de Barbieland per no ser una nina d'aspecte perfecte, Barbie parteix cap al món humà per trobar la veritable felicitat.
 • On veure-la?: Barbie està inclosa en la subscripció d'HBO Max, però també pots llogar-la o comprar-la a Apple TV, Google Play, Rakuten TV, Microsoft, Amazon Prime i Filmin. 
Margot Robbie i Ryan Gosling a barbie. Foto: Warner Bros
Margot Robbie i Ryan Gosling a Barbie. Foto: Warner Bros

Anatomía de una caída

Anatomía de una caída, de Justine Triet, destaca sobretot per la seva nominació a millor pel·lícula

 • Sinopsi: La Sandra, el Samuel i el seu fill d'11 anys viuen allunyats de tot a la muntanya. Un dia troben Samuel mort al peu de casa seva. S'obre una investigació per mort sospitosa i no triguen a inculpar Sandra, malgrat l'ambigüitat del cas.
 • On veure-la?: Ara per ara, la pel·lícula només es pot veure als cinemes.
Anatomía de una caida. Foto: Les Films Pelléas/Les Films de Pierre
Anatomía de una caída. Foto: Les Films Pelléas/Les Films de Pierre

Los que se quedan

Aquesta pel·lícula de comèdia dramàtica és dirigida per Alexander Payne. També és una de les nominades a millor pel·lícula. 

 • Sinopsi: Obligat a passar les vacances de Nadal amb un grapat d'estudiants, un antipàtic professor d'un internat de Nova Anglaterra desenvolupa un vincle poc probable amb un astut esvalotador i la cap de cuina.
 • On veure-la?: Aquest film tampoc està disponible per a veure'l en línia, només està disponible a alguns cinemes.
Dominic Sessa i Paul Giamatti a Los que se quedan. Foto: FOCUS FEATURES LLC.
Dominic Sessa i Paul Giamatti a Los que se quedan. Foto: FOCUS FEATURES LLC.

American Fiction

American Fiction, de Cord Jefferson, parla sobre la identitat i estereotips racials, denunciant la hipocresia de la indústria editorial. Tot i competir amb grans títols, aquest film podria ser una sorpresa amb la seva nominació a millor pel·lícula. 

 • Sinopsi: Un novel·lista que n'està fart que l'establishment es beneficiï de l'entreteniment "negre" utilitza un pseudònim per escriure un llibre que l'impulsa al cor de la hipocresia i la bogeria que diu menysprear.
 • On veure-la?: Actualment, la pel·lícula es pot veure a Prime Video. 
American Fiction. Foto: Orion Pictures
American Fiction. Foto: Orion Pictures

La Sociedad de la Nieve

La Sociedad de la Nieve, del director català J.A. Bayona, està basada en la història real de la tragèdia dels Andes. Ja ha triomfat a altres gal·les com els Premis Goya i els Premis Gaudí, emportant-se els premis de millor pel·lícula i millor pel·lícula europea, respectivament. Per aquesta raó, hi ha una gran expectació per als Oscars 2024, on es creu que té moltes possibilitats d'emportar-se el premi a millor pel·lícula internacional.

 • Sinopsi: El 1972, un vol procedent de l'Uruguai s'estavella en una glacera als Andes. Només 29 dels 45 passatgers sobreviuen a l'accident. Atrapats en un dels entorns més hostils del planeta, es veuen obligats a lluitar per la vida.
 • On veure-la?: Es pot veure a Netflix i a alguns cinemes.
La sociedad de la nieve. Foto: Biennale Cinema 2023
La sociedad de la nieve. Foto: Biennale Cinema 2023

El chico y la garza

Aquesta pel·lícula d'animació és la nova entrega del reconegut director Hayao Miyazaki, també cofundador de Studio Ghibli, un estudi japonès considerat com un dels millors estudis d'animació del món. Anteriorment, el director ja ens havia ofert joies cinematogràfiques com El viaje de Chihiro (2001) o La princesa Mononoke (1997). El chico y la garza està nominada a millor pel·lícula d'animació. 

 • Sinopsi: Mahito, un jove de 12 anys, lluita per assentar-se a una nova ciutat després de la mort de la seva mare. No obstant això, quan un bernat pescador informa Mahito que la seva mare segueix viva, entra en una torre abandonada a la seva recerca, cosa que el porta a un altre món.
 • On veure-la?: Ara com ara, El chico y la garza no es pot veure online.
El chico y la garza. Foto: Studio Ghibli
El chico y la garza. Foto: Studio Ghibli
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!