La gala del cinema ja està a la cantonada i ens preguntem qui és Jimmy Kimmel, presentador dels Oscars 2024, que repeteix per segon any consecutiu i per quarta vegada en tota la història de l'entrega d'estatuetes més importants de Hollywood. El còmic, actor, presentador, guionista i productor de televisió nord-americaà, de 56 anys, ha estat elegit de nou per l'Acadèmia del Cinema per posar de cara a la gala dels Oscars 2024. T'ho expliquem tot sobre Jimmy Kimmel.

 

🔴 Oscars 2024, DIRECTE | Horari de la gala i última hora de la catifa vermella


🎬 Guanyadors dels Oscars 2024: tota la llista de pel·lícules i artistes
 

🟠 La societat de la neu opta a 4 nominacions als Oscars 2024
 

🎦 On veure els Oscars 2024 en directe: horari i on veure per televisió
 

Així és Jimmy Kimmel, presentador dels Premis Oscar 2024

Nascut a Brooklyn, Nova York, Jimmy Kimmel té ascendència italiana per part de mare, però els seus pares van ser immigrants alemanys i quan ell tenia 9 anys, es van mudar a Las Vegas, Nevada. Va créixer sota els valors de la religió catòlica i sempre va estar interessat pel món de la televisió. De fet, no és només presentador i còmic, sinó també productor executiu i presentador del seu propi programa o talkshow Jimmy Kimmel Live!, de la cadena ABC, des de 2003.

jimmy kimmel presentador premis oscar 2023
Jimmy Kimmel és el presentador dels Premis Oscar 2024 / Foto: Europa Press

Els seus inicis van tenir lloc a la ràdio nord-americana i embolicats en polèmica, sent acomiadat de la seva primera feina per fer bromes en directe al seu cap, fins que la televisió va arribar a la seva vida quan li van oferir copresentar Win Ben Stein's Money. La seva actuació en aquesta feina va suposar-li un premi Emmy el 2001 i des d'aleshores va saltar entre diferents programes com a còmic en esquetxos. I el 2003 va néixer el seu icònic Jimmy Kimmel Live!, el latenight pel qual ha aconseguit una estrella al passeig de la fama de Hollywood.

De bromes amb Matt Damon a Jimmy Kimmel Live! a rellevar Chris Rock com a presentador dels Oscars

A més, amb aquest programa s'ha convertit en el presentador nord-americà amb més anys al capdavant d'un programa així després de la retirada de Conan O'Brien el 2021. I entre broma i broma, com el conegut afegitó acomiadant la seva emissió disculpant-se Matt Damon per no poder emetre la seva presumpta aparició, ja són quatre les vegades que ha presentat els Premis Oscar, el 2017, 2018, 2023 i 2024.

Fa un parell d'anys, aquest repetidor presentador dels Oscars el 2024 ja va haver de fer front a una tensa tasca, la de suavitzar la gran polèmica que es va causar en els Premis Oscar el 2022 amb la bufetada de Will Smith a Chris Rock, també còmic, que es va atrevir a fer una broma fora de lloc contra Jada Pinkett Smith, dona de Will Smith, que pateix alopècia areata. Aquest tipus d'alopècia es dona quan el sistema immunitari afecta els fol·licles pilosos, provocant la caiguda del cabell en el cuir cabellut i la cara.

🟠 Anècdotes dels Oscars que no sabies (no tot va ser la bufetada de Will Smith)
 

La bufetada de Will Smith no només va provocar la indignació o aplaudiments de tots els assistents, sinó que va desencadenar un debat molt extens sobre l'humor, la visibilitat d'algunes malalties i el feminisme. Serà Jimmy Kimmel capaç de repetir la calma de l'any passat i presentar els Oscars 2024 sense incidents ni bufetades? Ho seguim en directe des d'ElNacional.cat.