L'arribada dels Premis Goya 2023 és un dels moments de l'any més prolífics per a tots aquells amants del cinema. I és que l'acumulació de pel·lícules nominades als guardons, amb els films dels Oscars també ocupant les cartelleres, sol omplir les sales més que en altres moments de l'any. Però encara que algunes de les pel·lícules de la 37a edició dels Goya encara poden veure's a la gran pantalla, les plataformes en streaming són les més beneficiades de les estrenes més esperades de l'any. Per arribar amb els deures fets a la gala dels Goya 2023, que tindrà lloc avui dissabte 11 de febrer, ja hi ha moltes de les propostes nominades que poden veure's des de casa.

🔴 Premis Goya 2023, DIRECTE | Última hora de la gala del cine
 

🟠 5 pel·lícules alternatives que has de veure abans dels Goya el 2023
 

🟠 On veure els Goya 2023 i horari de la gala més esperada del cinema espanyol
 

On veure les pel·lícules nominades dels Premis Goya 2023

Els premis més importants del cinema espanyol compten aquest any amb un grup de quatre pel·lícules que superen la desena de nominacions. És el cas d'Alcarràs i Cinco lobitos, que competeixen fins i tot en 11 categories, mentre que Modelo 77 en té 16 i As bestas, la gran favorita de la nit, es dispara amb 17 nominacions. Algunes estan disponibles en plataformes, mentre que d'altres encara estan en cartellera en alguns cinemes. Altres pel·lícules nominades a les estatuetes de l'Academia de Cine espanyol són Los renglones torcidos de Dios, Girasoles silvestres, La conspiración de la primavera o El agua. Abans que arribi la gran nit, on es poden veure les pel·lícules protagonistes dels Goya 2023?

les línies|ratlles tortes de déu

Pel·lícules dels Premis Goya 2023 a Netflix i Prime Video

Una de les primeres pel·lícules dels Goya que es va estrenar en una plataforma va ser Los renglones torcidos de Dios. L'obra d'Oriol Paulo protagonitzada per Bárbara Lennie compta amb 6 nominacions i està disponible a Netflix des del novembre passat, encara que més tard també va arribar a Movistar Plus. També a la popular cadena de streaming pot veure's Las niñas de cristal, que opta a una nominació en la categoria de millor música original. Amb la subscripció de Prime Video pot veure's Argentina, 1985, nominada a millor pel·lícula iberoamericana, i que també competirà als Premis Oscar el proper març en la categoria de millor pel·lícula internacional.

🟠 Per què les estatuetes dels Goya són així? Història del guardó del cinema espanyol
 

Pel·lícules dels Premis Goya 2023 a Filmin

La plataforma catalana també acull un grapat d'opcions nominades a la seva cartellera. Una d'elles és Girasoles silvestres, de Jaime Rosales, que es va incloure al seu llistat fa poc menys d'una setmana. Altres propostes disponibles són El agua o Cinco lobitos, també disponible en altres plataformes. El documental A las mujeres de España. María Lejárraga, que opta a millor documental als Goya, també pot veure's, igual que Alcarràs o En los márgenes, l'opera prima de Juan Diego Botto, també a Movistar Plus. Tanmateix, l'arribada dels guardons no ha propiciat que totes les propostes hagin aterrat a les plataformes abans de la seva celebració. L'opera prima de Mikel Gurrea, Suro, arribarà a Filmin el 24 de març.

en els margenes 1

Pel·lícules dels Premis Goya 2023 a Movistar Plus

Movistar Plus és la plataforma en la qual poden veure's més opcions nominades als Goya. La pel·lícula catalana de l'any, Alcarràs, està disponible, malgrat que també ho està a Prime Video sota mur de pagament. També Cinco lobitos, el film d'Alauda Ruiz de Azúa per la que Laia Costa és nominada a millor actriu (també disponible a HBO Max), i se suma a la graella Girasoles silvestres —que només està nominada a la millor actriu per Anna Castillo—, La consagración de la primavera, Malnazidos o Competencia oficial. La pel·lícula Modelo 77, de Alberto Rodríguez i la segona més nominada als premis de l'Acadèmia, s'estrena a la plataforma el 10 de febrer, just la nit abans del lliurament dels guardons. Un año, una noche, el film sobre els atacs terroristes a la sala parisenca Bataclan d'Isaki Lacuesta, arribarà el 9 de febrer; i Cerdita el mateix dia de la gala. També s'ha anunciat que La maternal arribarà a Movistar Plus en breus, concretament a partir del 10 de març.

🟠 La presencia catalana en els Goya el 2023: AlcarràsAs bestas i més
 

Les pel·lícules dels Goya 2023 que encara estan als cinemes

Una llarga llista de pel·lícules encara estan programades en diferents sales de cinema. És el cas de la pel·lícula més nominada dels Goya, As bestas, que porta gairebé 2 mesos en cartellera. Altres films que continuen reposant a la gran pantalla per millorar l'experiència de l'usuari són Mantícora o La piedad, l'última proposta cinematogràfica d'Eduardo Casanova.