El compte enrere dels Premis Goya 2023 ja ha començat. Només queden hores i ja se sap on se celebren els Goya 2023, l'horari, els nominats i molts dels detalls de la gala, que aquest any compta amb algunes sorpreses, com la de tenir més nominats i algunes categories que s'estrenen per primera vegada en la 37a edició de la festa del cinema espanyol. Els premis de l'Academia de Cine ja estan preparats per descobrir quin serà la millor pel·lícula d'aquest any, categoria en la qual competeixen Alcarràs, Modelo 77, Cinco lobitos, La maternal i As bestas, la favorita de la nit amb un total de 17 nominacions als guardons. On se celebren els Goya 2023 i a quina hora comencen aquesta nit?

🔴 Premis Goya 2023, DIRECTE | Última hora de la gala del cine
 

🟠 Premis Goya 2023: data, nominats, presentadors i tots els detalls de la gala
 

🟠 Nominats als Premis Goya 2023: tota la llista de nominacions
 

pedro almodovar aitana sanchez gijon i penelope creu a la catifa vermella dels premis goya 2022 1

On se celebra la gala dels Goya 2023?

La 37a edició dels Premis Goya es desplaça aquest any a Sevilla. Serà el Palau de Congressos i Exposicions (FIBES) el que acollirà la celebració més important del cinema espanyol. Sevilla serà la seu de la gala dels Goya per segona vegada en la seva història, ja que la ciutat andalusa ja va ser testimoni dels guardons el 2019, just un any abans que la pandèmia arribés a les nostres vides. I és que no sempre la gala s'ha ha celebrat a Madrid. L'any passat es van traslladar a València, el 2021 a Màlaga, i l'any 2020 van fer-se a Barcelona. La cerimònia de lliurament de les famoses estatuetes del cinema és dissabte 11 de febrer a les 22 h de la nit, la presentaran els actors Clara Lago i Antonio de la Torre i es podrà seguir en directe al web d'ElNacional.cat.

🎤 Qui presenta la gala dels Goya 2023? De 'Primos' als premis a Sevilla
 

Les pel·lícules més nominades dels Premis Goya

La pel·lícula que ha aconseguit més nominacions en l'edició dels Goya 2023 és As bestas, producció catalana dirigida per Rodrigo Sorogoyen, que acumula un total de 17 nominacions. La segueix de prop Modelo 77 amb 16 nominacions; la pel·lícula d'Alberto Rodríguez es va rodar a la famosa presó de Barcelona i està protagonitzada per Miguel Herrán i Javier Gutiérrez, ambdós també nominats en la categoria de millor actor. Alcarràs, la gran joia audiovisual de Carla Simón, n'acumula 11, igual que Cinco lobitos. Justament aquestes 5 competeixen amb La maternal per alçar-se amb el guardó més cotitzat de la nit que premia la millor pel·lícula de l'any. Una altra de les pel·lícules que pot presumir de tenir participació múltiple en els premis és Los renglones torcidos de Dios, que té presència en 6 categories. En los márgenes, opera prima de Juan Diego Botto sobre el drama dels desnonaments, està nominada en 5 ocasions.

🎬 5 pel·lícules que has de veure abans dels Goya 2023 (més enllà d''Alcarràs')