En una sala d'actes de la Biblioteca Comarcal de Tàrrega plena, el Club El Nacional va celebrar la cinquena de les seves presentacions arreu del país davant una cinquantena de persones. L'acte el va obrir la màxima autoritat de la ciutat, Alba Pijuan, que a més de donar la benvinguda a la família d'El Nacional, va aprofitar per reivindicar més presència i protagonisme de les terres de Ponent a la premsa digital generalista de Catalunya. Acabada la seva intervenció, José Antich, director d'ElNacional.cat, va recollir el guant de l'alcaldessa i va provocar les rialles del públic quan amb sornegueria li va confessar que precisament la província de Lleida és l'única en la qual, en cinc mesos de vida del Club El Nacional, ja s'han celebrat dos actes de la comunitat de membres del diari.

Club_ElNacional_Tarrega_2

Acompanyat de Jordi Barbeta i Iu Forn, Antich va exposar la seva idea de diari digital i la necessitat de construir un mitjà de comunicació líder, sobiranista i que prengui partit a favor dels drets dels catalans. En la mateixa línia, Barbeta va afirmar que "no podem dedicar més energies a combatre el relat manipulat de Madrid que a crear el nostre missatge". L'articulista d'ElNacional.cat va reflexionar sobre la fallida de la premsa tradicional de paper i la necessitat que té certa premsa de trair als seus principis a canvi de supervivència financera. "Després de l'1-O hi ha mitjans que van vendre un relat en el qual la violència l'havíem exercit els catalans, quan en realitat l'havien exercit contra nosaltres; l'única forma d'evitar que el ressò de manipulacions així construeixi una sola veritat és tenint una premsa compromesa i que depengui només dels seus lectors", va reblar Barbeta.

Club_ElNacional_Tarrega_5

En la mateixa línia, Iu Forn va explicar que precisament això era el que pretenia el Club El Nacional: crear una comunitat de lectors compromesos amb el diari i la seva línia editorial que permeti seguir-lo mantenint obert, explicant la realitat catalana des d'una mirada compromesa i amb la possibilitat que aquesta mirada sigui gratuïta per a tothom. "El futur de la premsa digital passa pels murs de pagament, que és una forma poc democràtica de compartir la informació, ja que només qui té diners pot accedir-hi; per contra, nosaltres volem seguir informant obertament a tothom, per això per fer-ho possible demanem l'ajuda dels nostres lectors". A més, Forn va explicar én primícia algunes de les interessants novetats i avantatges del Club El Nacional de cara a la primavera, totes elles pensades per seguir apropant els membres d'El Nacional amb les persones i els escenaris més interessants de l'actualitat.

Club_ElNacional_Tarrega_4

L'acte va acabar amb un col·loqui en el qual els assistents van poder fer diverses preguntes als tres ponents. "Pensava que ens preguntaríeu si tenim informació confidencial sobre el coronavirus, però estic tranquil de veure que a vostès els importa més la taula de diàleg amb el govern espanyol, com a mi", va bromejar Barbeta després que diverses persones preguntessin sobre la viabilitat i les possibilitats d'èxit de la imminent reunió de dimecres entre la Generalitat i el gabinet de Pedro Sánchez. El proper acte del Club serà, precisament, l'esmorzar privat dels socis amb el vicepresident de la Generalitat Pere Aragonès, aquest proper dijous a Barcelona.

Club_ElNacional_Tarrega_7

El Club El Nacional és el projecte que des d’ElNacional.cat vam engegar el passat 1 d’octubre i amb el qual volem seguir ampliant la nostra comunitat de lectors compromesos amb el país i, sobretot, amb la informació directa i en directe. Quatre anys després de la seva fundació, des d’ElNacional.cat seguim creient que el periodisme és una eina per explicar i entendre millor la nostra realitat; per aquest motiu el Club El Nacional és un espai de confluènciaper a aquells que confien en nosaltres, ens estimulen amb els seus elogis i les seves crítiques, i amb qui compartim una visió de Catalunya.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat